Μακελειό στη Γλυφάδα: Μεγάλα χρηματικά ποσά σε Ελβετία και Αθήνα είχε στη διάθεσή του ο δράστης – «Υπήρχε μίσος προς τις αδερφές Καρνέση»

Μακελειό στη Γλυφάδα: Μεγάλα χρηματικά ποσά σε Ελβετία και Αθήνα είχε στη διάθεσή του ο δράστης – «Υπήρχε μίσος προς τις αδερφές Καρνέση»

Η Δέσποινα Καρνέση θα καταθέσει στις Αρχές τις επόμενες ημέρες

Μεγάλα χρηματικά ποσά σε Ελβετία και Αθήνα φαίνεται πως είχε στη διάθεσή του ο μακελάρης που σκόρπισε τον θάνατο σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα.

Οι Αρχές ψάχνουν τα κίνητρα του 76χρονου Αιγύπτιου, ο οποίος σκότωσε τρεις ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με καραμπίνα. Δέσποινα Καρνέση, η συνιδιοκτήτρια της εταιρείας, αποτελεί το πρόσωπο «κλειδί», η οποία αναμένεται και να καταθέσει στις Αρχές τις επόμενες ημέρες καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

 

Ο Σπύρος Καρνέσης, ο έτερος αδερφός ζει μόνιμα στο Λονδίνο και λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει πιθανόν δεν θα μπορέσει να δώσει κατάθεση στην αστυνομία, όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, πηγές αναφέρουν ότι όταν ο 76χρονος δράστης όταν εισήλθε στο κτίριο και λογομάχησε με τη Μαρία Καρνέση στη συνέχεια κλείδωσε τη Δέσποινα Καρνέση στο δικό της. Ωστόσο, μέχρι στιγμής παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

 

Τα γραφεία της εταιρείας στην Γλυφάδα λειτουργούν σήμερα, Τετάρτη κανονικά με το κλίμα ωστόσο να είναι ιδιαίτερα βαρύ και την εταιρεία να διαβεβαιώνει τους υπαλλήλους της τόσο στα γραφεία, όσο και στα πλοία ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά υπό την επίβλεψη της Δέσποινας Καρνέση.

«Δεν αποκλείεται κάποιος να "φόρτιζε"τον 76χρονο»

Ο Γιάννης Ηρειώτης, δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση, αναφέρθηκε σήμερα στο Mega στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια, σύμφωνα με την οποία απευθύνεται έκκληση να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση της τριπλής δολοφονίας με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

«Διαδίδονταν φήμες που ήταν ανυπόστατες, περί σπιτιού που του έκαναν έξωση (σ.σ. του 76χρονου), περί απολύσεως, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε.

«Πήγε στοχευμένα. Δεν δικαιολογείται κανένας λόγος της ενέργειάς του. ήταν ένα προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ 75 ετών, τι να ανησυχήσει;».

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως το σπίτι που είχε παραχωρηθεί στον 76χρονο δεν άνηκε στις αδερφές Καρνέση, αλλά τον Σπύρο Καρνέση και δεν τίθεται θέμα έξωσης.

«Για κάποιο λόγο υπήρχε μίσος του ανθρώπου προς τις αδερφές Καρνέση. Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχει το μίσος. Δεν αποκλείεται κάποιος να τον "φόρτιζε", αλλά κανείς δεν το ξέρει. Επειδή επιλήφθηκε αμέσως η αστυνομία κατάλαβε ότι ανατράπηκαν τα σχέδιά του, είδε ότι προφανώς δεν είχε ελπίδα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα», κατέληξε ο δικηγόρος.