Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητά ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – «Ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός»

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητά ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – «Ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός»

Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου υποβλήθηκαν από τα κόμματα: Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη

«Καλό θα ήταν η ψηφοφορία να είναι ονομαστική», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που συζητείται στη Βουλή.

«Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική.

Με αυτόν τον τρόπο και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο» δήλωσε στον 89,5 ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με αφορμή την κατάθεση σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, του νομοσχεδίου για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Σημειώνεται πως τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο υποβλήθηκαν από τα κόμματα: Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη, όπως ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς.

Η κοινοβουλευτική συζήτηση από σήμερα στην Ολομέλεια αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό τεκμήριο, που θα διευκολύνει και την ερμηνεία του νόμου στο μέλλον, όποτε χρειαστεί, από τη διοίκηση και τη δικαιοσύνη.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει αύριο, Πέμπτη (σ.σ. έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες), προκειμένου να καταγραφεί η ατομική ψήφος (σ.σ. αυτή είναι η στόχευση του αιτήματος για ονομαστική ψηφοφορία), πρέπει το νομοσχέδιο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παρόντων, αλλά αυτή να μην είναι πλειοψηφία μικρότερη των 75 ψήφων. Οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας θα συζητηθούν μέσα στο επόμενο δίωρο.