Μακελειό στη Γλυφάδα: Ο 76χρονος Αιγύπτιος ήταν «ο άνθρωπος της οικογένειας Καρνέση», σύμφωνα με μαρτυρίες – Η καραμπίνα με την οποία έγιναν οι φόνοι

Μακελειό στη Γλυφάδα: Ο 76χρονος Αιγύπτιος ήταν «ο άνθρωπος της οικογένειας Καρνέση», σύμφωνα με μαρτυρίες – Η καραμπίνα με την οποία έγιναν οι φόνοι

«Ο πατέρας μου δεν έχει πειράξει ποτέ ούτε ένα κουνούπι»

Η εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση (αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση), ο Αντώνης Βλασσάκης (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση και CEO της ναυτιλιακής) και ο Ηλίας Κουκουλάρης, πρώην καπετάνιος και υπάλληλος, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να τους σώσει, είναι τα θύματα του Αιγύπτιου Αριστείδη Ελ Μπουράι στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα χθες το πρωί.

Βασικό κίνητρο εκτιμάται πως ήταν η δυσαρέσκεια του για την απαίτηση να φύγει από το σπίτι που του είχε παραχωρηθεί για να διαμένει δωρεάν, στη Γλυφάδα. Έτσι ο 76χρονος Αιγύπτιος έστρεψε την κάνη του όπλου του και σκότωσε τη γυναίκα που για δεκαετίες τον είχε ως έμπιστο της για όλα όσα αφορούν τα σπίτια της ίδιας και της αδελφής της στους Πεταλιούς και όχι μόνο, τον άντρα της αδελφής της και τον πλοίαρχο που προσπάθησε να αποτρέψει την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας, στην ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Καρνέση.

Ο άνδρας για δεκαετίες δούλευε στην οικογένεια και είχε γίνει ουσιαστικά μέλος της, όπως περιγράφει στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου, όπου ανήκουν οι Πεταλιοί, Νίκος Τσαλιάγκος.

Όπως περιέγραψε, στον δράστη του φονικού είχε ανατεθεί η εν λευκώ διαχείριση όλων τω ζητημάτων που σχετίζονταν με τα σπίτια της οικογένειας, εκείνος τους παραλάμβανε από το Μαρμάρι και με σκάφος του πήγαινε στα σπίτια τους και μάλιστα ήταν τόσο στενή η σχέση τους και οι δεσμοί που είχε αναπτύξει με την οικογένεια, που σύμφωνα με τον κ. Τσαλιάγκο, έτρωγαν μαζί στο τραπέζι, αναφέροντας χαρακτηριστικά «από την εποχή της μητέρας της οικογένειας Καρνέση, ήταν ο "άνθρωπός τους"».

 

Ο πρόεδρος της κοινότητας είπε μάλιστα ότι ενώ εδώ και αρκετό καιρό είχε υπάρξει προστριβή και απολυθεί από τις δύο αδελφές Καρνέση, τον είδε στο Μαρμάρι και πριν από 1-2 μήνες και χαιρετήθηκαν.

Αφού απολύθηκε από τις δύο αδελφές του, ο Σπύρος Καρνέσης προσέλαβε τον Αιγύπτιο, ο οποίος συνέχισε έτσι να προσφέρει υπηρεσίες και έτσι εξηγείται και η ευκολία να έχει πρόσβαση και στις εγκαταστάσεις της ναυτιλιακής εταιρείας

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και ο ιατρός και στενός φίλος των οικογενειών των αδελφών Καρνέση, Στέλιος Γραμματικάκης, ο οποίος τόνισε πως τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία ούτε ανησυχούσε τα θύματα του 76χρονου τις τελευταίες ώρες, που τις πέρασε μαζί τους.

Ο κ. Γραμματικάκης είπε ότι το Σαββατοκύριακο βρισκόταν με τη Μαρία Καρνέση, η οποία απόλαυσε μια βόλτα στην παραλία το Σάββατο, ενώ την Κυριακή την επισκέφθηκε στο σπίτι της. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για εκείνη όσο και για την αδελφή της Δέσποινα, που γλίτωσε από τα πυρά του δράστη καθώς είχε κλειδωθεί σε τουαλέτα των γραφείων, αλλά και για τον σύζυγο της Δέσποινας, που επίσης δολοφονήθηκε από τον Αιγύπτιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Μαρία είχε την οικονομική διαχείρηση, η Δέσποινα ως νομικός την νομική κάλυψη και εκείνος ήταν η "ομπρέλα" της εταιρείας».

 

«Η Μαρία Καρνέση ήταν πολύ απλός άνθρωπος. Με ένα κινητό των 50 ευρώ, γιατί δεν είχε ούτε smartphone, κινούσε ολόκληρο στόλο και διαχειριζόταν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ήταν πολύ απλοί και ταπεινοί άνθρωποι. Δεν φοβούνταν κανέναν, δεν πίστευαν ότι κάποιος θα τους κάνει κακό. Η Μαρία Καρνέση κυκλοφορούσε μόνης της στη Γλυφάδα, χωρίς προσωπική ασφάλεια. Μπορώ να την παρουσιάσω ως την Μαντώ Μαυρογένους του 2024».

Αυτό είναι το όπλο του τριπλού φονικού

Με μια κοντόκανη καραμπίνα, ο δράστης σκότωσε την εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της, Αντώνη Βλασσάκη και τον πρώην καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη.

Αυτό είναι το όπλο που βρέθηκε δίπλα στον νεκρό δράστη, στην αποθήκη του υπογείου της εταιρείας κι εξασφάλισε το Newsbeast.gr:

 

Τι λέει η κόρη του νεκρού καπετάνιου

Η κόρη του αδικοχαμένου καπετάνιου, ο οποίος ήταν οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, μίλησε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, δηλώνοντας συγκλονισμένη για το χαμό του πατέρα της.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη ώρα για εμάς. Δυστυχώς είμαστε συγκλονισμένοι. Η μητέρα μου, τα παιδιά, τα εγγόνια, οι γαμπροί. Αυτό το πράγμα που μας συνέβη δεν μπορεί να το διανοηθεί ανθρώπινος νους. Ήταν ένας άνθρωπος φιλήσυχος. Οι άνθρωποι, όμως, έχουμε καταντήσει χειρότεροι από ζώα. Σκοτώνουμε ό,τι βρίσκουμε μπροστά μας. Το θέμα είναι γιατί έχουμε πάει εκεί. Ο πατέρας μου δεν έχει πειράξει ποτέ ούτε ένα κουνούπι», είπε αρχικά.

«Είμαστε σε άθλια κατάσταση, δε μπορούμε να μιλήσουμε. Πρέπει η κοινωνία και η πολιτεία να κοιτάξει το θέμα αυτό – έχει ξεφύγει. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε τώρα. Τώρα πρέπει να κλάψουμε τον άνθρωπό μας, τον πατέρα μας. Ήταν ένας άνθρωπος αξιολάτρευτος, που δεν υπάρχουν λόγια για να τον περιγράψω. Είναι απερίγραπτο αυτό που περνάμε, χωρίς να υπάρχει λόγος υγείας, τίποτα. Στα καλά καθούμενα να συμβαίνει ένα τέτοιο γεγονός» συμπλήρωσε η κόρη του καπετάνιου.