«Δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς, μόνο τα αφεντικά» – Η μαρτυρία εργαζόμενης για τους πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα

«Δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς, μόνο τα αφεντικά» – Η μαρτυρία εργαζόμενης για τους πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα

«Μπήκε με μία κοντόκαννη καραμπίνα και είχε και ένα ρεβόλβερ» λέει στο News

Τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί – ανάμεσά τους και ο δράστης – από τους πυροβολισμούς μέσα σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα. Τα θύματα του ενόπλου, ο οποίος φέρεται να είχε απολυθεί πρόσφατα από την εταιρεία, είναι μια γυναίκα και δύο άντρες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για την αδερφή του ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής. Ένα ακόμη θύμα φέρεται να είναι συγγενικό πρόσωπο του πρώτου θύματος και ο τρίτος νεκρός ανώτερο στέλεχος της εταιρείας.

Τις σοκαριστικές στιγμές που έζησε περιγράφει στην κάμερα του News μία αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. «Δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς, μόνο τα αφεντικά» επεσήμανε αναφερόμενη στον 70χρονο πρώην εργαζόμενο που είναι νεκρός.

«Όπως ήμασταν στα γραφεία μας και δουλεύαμε κανονικά ακούσαμε πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι είναι. Εγώ ήμουν στον πρώτο και αυτό έγινε στον δεύτερο. Ήταν πρώην υπάλληλος της εταιρείας Αιγύπτιος στην καταγωγή είχε απολυθεί εδώ και καιρό και προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» επισημαίνει η εργαζόμενη στην εταιρεία.

 

«Φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς ήθελε να χτυπήσει μόνο τα αφεντικά. Πυροβόλησε δύο από τα αφεντικά και έναν υπάλληλο που τον πλησίασε και πήγε να τον σταματήσει. Μπήκε με μία κοντόκαννη καραμπίνα και ένα ρεβόλβερ» τόνισε η γυναίκα στην κάμερα του News.

«Ήμουν κάτω από το γραφείο, περίμενα να ηρεμήσουν τα πράγματα και μπήκαν οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν» επεσήμανε κλείνοντας η γυναίκα.

 

«Μας απαγόρευσαν να βγούμε έξω, πανικοβληθήκαμε»

Εργαζόμενος σε εταιρεία σε κοντινή απόσταση από το κτίριο όπου έγινε το μακελειό, είπε πως δεν άκουσε τους αρχικούς πυροβολισμούς, που σημειώθηκαν γύρω στις 10:20 το πρωί της Δευτέρας.

Ενημερώθηκε από την εταιρεία του για το έκτακτο γεγονός και «επικράτησε ένα άγχος για το τι συμβαίνει, μήπως πρόκειται για απαγωγή ή ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Στους εργαζόμενους απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν το κτίριο λόγω της έκτακτης κατάστασης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένας πανικός.

Σημειώνεται πως στο κτίριο της ναυτιλιακής μπήκε λίγο πριν τις 11:30 ομάδα της ΕΚΑΜ για να εντοπίσει τον δράστη που είχε ταμπουρωθεί σε χώρο της εταιρείας, ενώ βρέθηκαν στο σημείο και δύο διαπραγματευτές της ΕΛΑΣ. Ολόκληρη η περιοχή αποκλείστηκε.

Βίντεο: Γιάννης Κέμμος