Σε «θέση μάχης» οι αγρότες – Τα επόμενα βήματα μέχρι το τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε «θέση μάχης» οι αγρότες – Τα επόμενα βήματα μέχρι το τετ α τετ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα

Με ζεσταμένες τις μηχανές των τρακτέρ του περιμένουν οι αγρότες το τετ α τετ τους με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (13/2). Οι επαγγελματίες του αγροτικού κλάδο βρίσκονται σε «θέση μάχης» και δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Οι αγρότες διεκδικούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές και αποζημιώσεις από φυσικές ή άλλες καταστροφές και την Κυριακή 11/2 έκλεισαν μέχρι τις 20:00 την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών.

Τη Δευτέρα 12/2 η κοινή επιτροπή Αγώνα του Νομού Ιωαννίνων, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 πρωί έξω από το κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ και της εφορίας και καλεί όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση.

Την ίδια στιγμή, τρακτέρ των αγροτών της Θεσπρωτίας παραμένουν παραταγμένα στην είσοδο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζουν από κοινού με αγρότες των Ιωαννίνων να ανοίξουν αύριο τις μπάρες των διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Μητσοτάκης: Από την αρχή της θητείας μας σκύψαμε πάνω στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και στηρίξαμε τους αγρότες

«Η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της έσκυψε πάνω στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, στήριξε τους αγρότες και ήταν και παραμένει ανοιχτή στον διάλογο μαζί τους» επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του στην εφημερίδα Realnews την Κυριακή 11/2.

«Από το 2019, απαντάμε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και απτές πολιτικές. Εμείς ήμασταν αυτοί που μειώσαμε τη φορολογία στους αγρότες, δίνοντας, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή φόρου εισοδήματος κατά 50% των φορολογητέων κερδών σε αγρότες που μετέχουν σε συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών και συμβολαιακή γεωργία, ενώ θεσμοθετήσαμε και νέα φορολογική κλίμακα για τα φυσικά πρόσωπα και τους κατ' επάγγελμα αγρότες, με συντελεστές που ξεκινούν από το 9%, αντί για 22%. Επίσης, χορηγήσαμε εφάπαξ ενίσχυση με το 2% του τ