Στο εδώλιο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η εκδίκαση για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους, μεταξύ άλλων, τον πρώην δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τρεις πρώην αντιδημάρχους και τον πρώην υπάλληλο της ταμειακής υπηρεσίας, Παναγιώτη Σαξώνη.

Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σ' εξέλιξη οι κινητοποιήσεις στο χώρο της δικαιοσύνης, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δεν ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, για το λεγόμενο οικονομικό σκάνδαλο, ύψους 51,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτός από τον πρώην δήμαρχο και τον κ. Σαξώνη, στο εδώλιο παραπέμπονται άλλα 16 άτομα, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της πλαστογραφίας, της ηθικής αυτουργίας και συνέργειας στις παραπάνω πράξεις, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. 

Συμπληρωματικά, ο κ. Σαξώνης κατηγορείται και για νομιμοποίηση μεγάλων χρηματικών ποσών, από παράνομες δραστηριότητες. 

Πρόκειται για τον πρώην συνεργάτη του κ. Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλη Λεμούσια , τους πρώην αντιδημάρχους οικονομικών, Θεόδωρο Αθανάσαρο, Αναστάσιο Γερογιάννη και Μιχάλη Ζορπίδη, ενώ συγκατηγορούμενοι είναι και 12 διοικητικοί υπάλληλοι.