Προειδοποίηση του ΕΟΦ για σκεύασμα που διακινείται παράνομα

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για σκεύασμα που διακινείται παράνομα

Όσοι το έχουν στην κατοχή τους καλούνται να μην το καταναλώσουν

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για το σκεύασμα, Hondrofrost, το οποίο διαφημίζεται ως φάρμακο για τον πόνο των αρθρώσεων, καθώς και την αποκατάσταση χόνδρων. Το συγκεκριμένο σκεύασμα, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, δεν φέρει την έγκρισή του, ενώ δεν υπάρχει αξιολόγηση σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Το Hondrofrost,διαφημίζεται παράνομα από ιστοσελίδες, τονίζει ο ΕΟΦ, ενώ η εταιρεία που υποτίθεται ότι το κυκλοφόρησε στην αγορά είναι άγνωστη.

Ο οργανισμός καλεί τους καταναλωτές που το έχουν ήδη στην κατοχή τους να μην το καταναλώσουν.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρει:

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του σκευάσματος ‘Hondrofrost’, τo οποίo διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως φάρμακο για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων, για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου χόνδρου, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φλεγμονών στις αρθρώσεις κλπ.

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν, και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

To ‘Hondrofrost’, διαφημίζεται και διακινείται στη χώρα μας διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, όπως: https://greece.hondrofrost-gel.site, https://gr.hondrofrost.eu, www.metrogreece.gr, www.ypyp-fit.gr κ.α., παρανόμως, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του ή τη διακίνησή του στην ελληνική αγορά είναι άγνωστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους τo σκεύασμα ‘Hondrofrost’’, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.