Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Στάση εργασίας της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα στα Προπύλαια.

Στάση εργασίας αποφάσισαν για σήμερα η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ με σκοπό τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και εργαζομένων, αντίστοιχα, στο φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου.

  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 08/02 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα)” αναφέρει η ΟΛΜΕ.
  • Στηρίζουμε τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες” τονίζει η ΑΔΕΔΥ.
  • Όλοι στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 8/2 στις 12:00 στα Προπύλαια. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο! Αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές!“, σημειώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.
  • Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια κατάρρευσης των δημόσιων αγαθών εις βάρος τη κοινωνίας, η οποία επιχειρείται από το νεοφιλελεύθερο σύστημα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ένα στρατηγικό πλήγμα στη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα επηρεάσει δραματικά το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και το δικαίωμα πρόσβασης χιλιάδων νέων ανθρώπων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση” αναφέρει η ΠΟΣΔΕΠ.

Την ώρα του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, ενώ είναι ήδη κλειστή η Πανεπιστημίου.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος