Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες – Αλλάζει ο καιρός την Κυριακή από τα δυτικά, προβλέπει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Παραμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες – Αλλάζει ο καιρός την Κυριακή από τα δυτικά, προβλέπει ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο., μετά από πολλές ημέρες. Έως το μεσημέρι της Παρασκευής θα συνεχιστεί στα Δωδεκάνησα ο βροχερός καιρός εκεί και με καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από την Κυριακή και από τα δυτικά θα περάσουμε σε μια φθινοπωρινή εκδοχή του φθινοπώρου, επισημάνθηκε στην ΕΡΤ.

Αρκετές οι βροχές στα δυτικά, θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Αττική θα βρέξει από το βράδυ της Κυριακής, αλλά και τη Δευτέρα. Όμως καθώς θα επικρατήσουν νοτιάδες , η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, και πάλι θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά.

Την Πέμπτη κυρίως στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα θα ενταθούν θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά , υπάρχει πιθανότητα να βρέξει τοπικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 15 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες και μετά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς.