Προφυλακίστηκε ο 54χρονος που έκρυβε βαρύ οπλισμό στο σπίτι του στην Φλώρινα

Προφυλακίστηκε ο 54χρονος που έκρυβε βαρύ οπλισμό στο σπίτι του στην Φλώρινα

Η σύζυγός του από την περασμένη εβδομάδα οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος ο 54χρονος από τη Φλώρινα, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά.

Ο 54χρονος, κατά την απολογία του, αρνήθηκε εξ ολοκλήρου ως αβάσιμες της κακουργηματικές σε βάρος του κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ήταν συλλέκτης οπλικών συστημάτων και όλα τα όπλα που είχε στην κατοχή του δεν ήταν λειτουργικά και τα είχε βρει είτε στους ορεινούς όγκους της περιοχής, όπου έχουν γίνει πολλές μάχες τόσο στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όσο και στον εμφύλιο αλλά και σε πεδία βολής, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του κ Γιώργος Τζήκας, τα περισσότερα όπλα από αυτά δεν ήταν λειτουργικά δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια και δεν τα επισκεύαζε για να τα μεταπωλήσει -όπως έχει ακουστεί- καθώς τα εργαλεία και η γνώσεις που διέθετε ο 54χρονος ήταν ερασιτεχνικές και δεν επισκεύαζε τα όπλα για να τα πουλήσει, αλλά για να τα έχει στην προσωπική του συλλογή.

Να υπενθυμίσουμε ότι η 57χρονη σύζυγός του είχε προφυλακιστεί και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα οδηγηθεί και ο 54χρονος.