Καιρός: Καλές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις

Καιρός: Καλές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες αραιές νεφώσεις

Αναλυτικά η πρόγνωση

Καλός αναμένεται να είναι σήμερα, Τρίτη 6/2 σε ολόκληρη τη χώρα ο καιρός. Υψηλές για την εποχή θα είναι οι θερμοκρασίες ενώ δυτικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ θα πνέουν στα νότια πελάγη και στον Κορινθιακό. Περιορισμένη αναμένεται η ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα δυτικά και βόρεια.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με λίγες αραιές νεφώσεις. Πυκνότερες θα είναι κατά περιόδους οι νεφώσεις στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 20, στην Ήπειρο από 1 έως 18, στη Θεσσαλία από 2 έως 20-21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 21-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 5 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 19-20 βαθμούς και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 9 έως 20-22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά στα νότια πελάγη θα επικρατήσει δυτικό ρεύμα με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-6 μποφόρ θα πνέουν και στον Κορινθιακό.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20-21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς.