Ανείπωτη τραγωδία πίσω από την σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης στο Ρέθυμνο – Αυτοκτόνησε πριν λίγες ημέρες ο πατέρας της

Ανείπωτη τραγωδία πίσω από την σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης στο Ρέθυμνο – Αυτοκτόνησε πριν λίγες ημέρες ο πατέρας της

Η Αστυνομία Ρεθύμνου ερευνούσε την υπόθεση μετά από ανώνυμη καταγγελία και ο 50χρονος φέρεται να έμαθε τι συνέβαινε με την κόρη του και έδωσε τέλος στη ζωή του

Μία ανείπωτη τραγωδία έρχεται στο φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη της υπόθσης βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης μιας 14χρονης στο Ρέθυμνο, καθώς ο πατέρας της έδωσε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες ημέρες μέσα στο αυτοκίνητό του με φιάλη υγραερίου.

Επρόκειτο για τον 50χρονο Β.Δ. από το χωριό Χάνι Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, για τον οποίο είχε εκδοθεί και missing alert. Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός την 1η Φεβρουαρίου 2024 μέσα στο αυτοκίνητό του στο χωριό Μάζες, έχοντας εισπνεύσει υγραέριο από φιάλη που είχε στο όχημα του. Οι αστυνομικοί μάλιστα βρήκαν κλειστά τα παράθυρα του αυτοκινήτου του, γεγονός που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ανήλικη έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από την ηλικία των 12 ετών. Συγκεκριμένα, μετά από ανώνυμη καταγγελία στην Αστυνομία Ρεθύμνου, η οποία ανέφερε πως 14χρονο κορίτσι στον δήμο Μυλοποτάμου εξωθείται στην πορνεία έναντι αμοιβής σε άγνωστους αλλοδαπούς άνδρες, συνελήφθη ένας 38χρονος πακιστανικής υπηκοότητας, ο οποίος έχει διαπιστωθεί πως βίασε το ανήλικο κορίτσι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σε εισαγγελέα και ανακρίτρια και κρίθηκε προφυλακιστέος. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα 11 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί, στους οποίους φέρεται να εξέδιδε την ανήλικη ο συλληφθείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οπατέρας του κοριτσιού φέρεται να έμαθε τι συνέβαινε από τις αστυνομικ΄πες έρευνες που βρισκόταν σε εξέλιξη και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Παρέμβαση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης κατ’ εξακολούθηση προκάλεσε την παρέμβαση του Κέντρου για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με την σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου κοριτσιού κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης:

  • Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.
  • Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
  • Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
  • Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.
  • Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη «Μένει Μυστικό»

Πρέπει να γίνεται αναφορά και ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει, καθώς σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν εμφανή ανησυχητικά σημάδια –είτε στο σώμα, είτε στη διάθεση ή στη γενικότερη συμπεριφορά ενός παιδιού, που προμηνύουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά καταλήγει να «μένει τελικά ..μυστικό».

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

  • Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
  • Μέσω της Εφαρμογής CHAT 1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.
  • Κάνε την αναφορά σου Online στο CyberTipline Hellas που λειτουργεί αποκλειστικά από «Το Χαμόγελο του Παι