Χιλιάδες αγρότες στο συλλαλητήριο μπροστά από την ΔΕΘ και την έκθεση Agrotica – Οργή παρά τις εξαγγελίες

Χιλιάδες αγρότες στο συλλαλητήριο μπροστά από την ΔΕΘ και την έκθεση Agrotica – Οργή παρά τις εξαγγελίες

Λεωφορεία και Ι.Χ. με παραγωγούς καταφθάνουν αποό όλη την Ελλάδα - Οι αγρότες καλούν σε παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια την ερχόμενη Τρίτη

Εκατοντάδες αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα, την Θεσσαλία, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα συγκεντρώνονται από το πρωί μπροστά από την ΔΕΘ και την έκθεση Agrotica για το μεγάλο συλλαλητήριο, όπου βρίσκονται παραταγμένα τρακτέρ, ενώ αναμένονται και λεωφορεία με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Ήδη, οι πρώτες διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στη βόρεια Πύλη της ΔΕΘ, με αγρότες από τη Θεσσαλία να πετούν κάστανα και μήλα στο οδόστρωμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι αγρότες διαδηλώνουν με σημαίες και πλακάτ στα χέρια, μπροστά στην Έκθεση όπου διεξάγεται η Agrotica, παρά τις εξαγγελίες μέτρων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στο συλλαλητήριο συμμετέχουν κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν ανικανοποίητοι από τα νέα μέτρα και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ενώ διαμηνύουν ότι «ο αγώνας τώρα ξεκινάει».

Οι αγρότες που βρίσκονται στη βόρεια Πύλη της ΔΕΘ πέταξαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας κάστανα και μήλα, ενώ από στιγμή σε στιγμή, αναμένεται να κάνουν πορεία μέσα στη ΔΕΘ και θα κατευθυνθούν στη νότια πύλη, όπου είναι συγκεντρωμένοι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη, έχοντας παρατάξει πάνω από 300 τρακτέρ. Μέχρι στιγμής πάντως, είναι ήρεμο το κλίμα, ενώ δεν έχουν κλείσει δρόμοι.

Οι αγρότες καλούν σε παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια την ερχόμενη Τρίτη, με ένα και μοναδικό αίτημα, όπως λένε, την επιβίωσή τους.