Συνελήφθη 39χρονος στο Ηράκλειο για 12 κλοπές και διαρρήξεις – Είχε κάνει και 4 απόπειρες

Συνελήφθη 39χρονος στο Ηράκλειο για 12 κλοπές και διαρρήξεις – Είχε κάνει και 4 απόπειρες

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση δώδεκα τετελεσμένων υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων και τεσσάρων αποπειρών κλοπής, σε επιχειρήσεις και οχήματα, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, ενώ επιπλέον, εξιχνιάστηκε κλοπή δίκυκλης μοτοσυκλέτας με την οποία ο δράστης διέπραττε τις παραπάνω κλοπές.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη 39χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο ημεδαπός χρησιμοποιώντας κλαπείσα δίκυκλη μοτοσυκλέτα, κατά το χρονικό διάστημα από 05/11/2023 έως 01/02/2024 είχε διαπράξει τις παραπάνω κλοπές αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικά μηχανήματα, εργαλεία και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, προκαλώντας παράλληλα φθορές.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε ο 39χρονος μαζί με την εν λόγω μοτοσυκλέτα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην μοτοσυκλέτα και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διάφορα εργαλεία, ηλεκτρονικά μηχανήματα (κομπρεσέρ ρεύματος, ηλεκτρικό σβουράκι, δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας, φορτιστές συσκευών, διάφορα τρυπάνια, 4 πλαστικές βαλίτσες με εργαλεία,ηχεία, ράδιο-CD) και τρία μαχαίρια.

Ανευρεθέντα αντικείμενα αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες. Επιπλέον αποδόθηκε στον παθούσα και η δίκυκλη μοτοσυκλέτα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.