Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Βανδώρος

Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Βανδώρος

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών ο ηθοποιός Νίκος Βανδώρος, όπως γνωστοποίησε η Μαργαρίτα Βανδώρου σε ανάρτηση της στο Facebook.

«Έφυγε ο αγαπημένος μας πατέρας, παππούς και προπάππους Νίκος Βανδώρος, ήρεμος και πλήρης ημερών. Άγγιξε πολλές ζωές και τον περιμένουν στην αγκαλιά τους πολλοί αγαπημένοι. Αντίο Νίκο μου!!», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Βανδώρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου 1924. Σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική Σχολή, στη μελοδραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Πρωτοεμφανίσθηκε στη σκηνή ως τενόρος σε οπερέτα το 1956. Στο θέατρο πρόζας άρχισε τη σταδιοδρομία του το 1958 με τον θίασο Νίκου Χατζίσκου.

Συνεργάστηκε επίσης με τους θιάσους του Δημήτρη Μυράτ, του Δημήτρη Φωτόπουλου, της Έλλης Λαμπέτη, της Σμαρούλας Γιούλη, του Διονύση Παγουλάτου, της Άννας Μαντζουράνη, του Κωστή Λειβαδέα, του Λάμπρου Κωνσταντάρα, με το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο» του Μάνου Κατράκη κ.ά. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε 27 ταινίες, ενώ ερμήνευσε ρόλους και σε τηλεοπτικές σειρές.

Ο Νίκος Βανδώρος χρημάτισε πρόεδρος του Σωματείου Καλλιτεχνών Επτανήσου, ενώ τιμήθηκε και με μετάλλιο από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Ασχολήθηκε και με την συγγραφή θεατρικών έργων, όπως τα παιδικά «Το όνειρο της Ισαβέλλας» και «Η αρχοντοπούλα και ο μικρός τσιγγάνος».

Απέκτησε δύο παιδιά, την Μαίρη και τον επίσης ηθοποιό Θεόφιλο, που έφυγε πρόωρα από την ζωή τον Μάρτιο 2021, σε ηλικία 60 ετών από καρκίνο.