Πρώην διευθυντής φυλακών παρακολουθούσε με «κοριό» τις συνομιλίες συναδέλφων του

Πρώην διευθυντής φυλακών παρακολουθούσε με «κοριό» τις συνομιλίες συναδέλφων του

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ συγκατηγορούμενος του κρατούμενος σε 25 μήνες φυλακή

Για παρακολούθηση σωφρονιστικών υπαλλήλων με «κοριό» καταδίκασε το δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έναν κατάδικο και τον πρώην διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας Σερρών.

Ο πρώτος όπως αναφέρει το grtimes.gr, κρίθηκε ένοχος για παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και για παραβίαση απορρήτου προφορικής συνομιλίας κατά συρροή, ενώ ο πρώτος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στα δύο προηγούμενα αδικήματα. Το δικαστήριο τους επέβαλε αντίστοιχα, συνολική ποινή φυλάκισης 25 μηνών, επιτρέποντας την εξαγορά της ποινής προς 5 ανά μέρα. Συνολική φυλάκιση 18 μηνών επέβαλε στον πρώην διευθυντή, με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Σε πρώτο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών είχε καταδικάσει και τους δύο με συνολική ποινή φυλάκισης 25 μηνών, για τα ίδια αδικήματα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τον Ιανουάριο του 2017 εντοπίστηκε ένας κρατούμενος εντός των φυλακών να κατέχει ένα στικάκι, που μεταξύ άλλων περιείχε και συνομιλίες σωφρονιστικών υπαλλήλων. Η έρευνα τον αρχών οδήγησε στον εντοπισμό των δύο κατηγορουμένων, αλλά ο «κοριό» δεν βρέθηκε ποτέ.