Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Αν βαφτίσουμε τα παιδιά των ομοφυλόφιλων θα γίνουν κι αυτά ομοφυλόφιλα»

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Αν βαφτίσουμε τα παιδιά των ομοφυλόφιλων θα γίνουν κι αυτά ομοφυλόφιλα»

«Η Εκκλησία έχει ένα δόγμα ένα ήθος, αλίμονο αν κάνεις ό,τι θέλεις»

Νέα επίθεση κατά των ομόφυλων ζευγαριών εξαπέλυσε το πρωί της Τετάρτης ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ερωτηθείς για το θέμα της τεκνοθεσίας τόνισε πως «δεν θα βαφτίζουμε τα παιδιά» γιατί, όπως είπε, «αν η Εκκλησία βαπτίσει αυτά τα παιδιά θα απενοχοποιήσει την αντίληψη πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι κάτι ευφάμαρτο και κακό. Θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλοι».

 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κάλεσε μάλιστα όσους βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «να μην ξαναέρθουν στην Εκκλησία».

«Ο ομοφυλόφιλος θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας από μόνος του» υπογράμμισε και δήλωσε «δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος».

 

«Δεν θα βαφτίζουμε τα παιδιά από τα ομόφυλα ζευγάρια για τρεις λόγους. Πρώτον λείπει η πίστη. Άρα ο νηπιοβαπτισμός δεν λειτουργεί. Η Εκκλησία έχει ένα δόγμα ένα ήθος, αλίμονο αν κάνεις ό,τι θέλεις» ξεκαθάρισε.

«Ο ιερέας ή ο Επίσκοπος πρέπει να συμπράξει στην πράξη αυτή, γίνονται χαρτιά, έγγραφα, στα οποία υπογράφουμε. Θα υποχρεωθώ εγώ με αυτόν τον πλάγιο τρόπο να αναγνωρίσω τον γάμο των ομοφυλοφίλων;» συμπλήρωσε.

Ο τρίτος λόγος σύμφωνα με τον μητροπολίτη Πειραιώς είναι πως αν η Εκκλησία βαπτίσει αυτά τα παιδιά θα απενοχοποιήσει στα παιδιά αυτήν την αντίληψη πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι κάτι ευφάμαρτο και κακό. Θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλοι».

«Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος» συμπλήρωσε.