Kακοκαιρία Avgi: Υποχωρούν τα χιόνια από αύριο Τετάρτη – Αλλαγή σκηνικού του καιρού από την Πέμπτη

Kακοκαιρία Avgi: Υποχωρούν τα χιόνια από αύριο Τετάρτη – Αλλαγή σκηνικού του καιρού από την Πέμπτη

Σε ποιες περιοχές θα διατηρηθούν τις επόμενες ώρες οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις

Θυελλώδεις άνεμοι, μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια, που έφτασαν μέχρι την Αττική, είναι τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας Avgi, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στα λευκά ντύθηκαν τα Βίλια, η Πεντέλη, η Πάρνηθα και η Ιπποκράτειος Πολιτεία, ωστόσο η κακοκαιρία πέρασε από την Αττική, χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από το τσουχτερό κρύο και μικρές δυσκολίες στις μετακινήσεις. Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία όπου συνεχίζει να χιονίζει κατά διαστήματα, είναι συνεχής η παρουσία εκχιονιστικών μηχανημάτων από τον δήμο Ωρωπού και την Πολιτική προστασία και έχουν καταφέρει να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, στη λεωφόρο Φυλής από την Ιερά μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια, στην περιφερειακή Πεντέλης-Νέας Μάκρης, στην παλια εθνική οδό Ελευσίνας–Θήβας μόνο για τα βαρέα οχήματα, ωστόσο εκεί είναι υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τα ΙΧ, ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει για τα βαρέα οχήματα και στην εθνική οδό από τον κόμβο Καλυφτάκη και πάνω. Σε ισχύ είναι και απαγορευτικό απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου

Στα «λευκά» η Σέτα του δήμου Ερέτριας

Η Σέτα Ευβοίας στα 850 μέτρα υψόμετρο είναι η περιοχή, που έχει δεχθεί τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού το τελευταίο 24ωρο. Ανοιχτοί παραμένουν οι δρόμοι και σε όλα τα σημεία υπάρχουν μηχανήματα έργου, που προσπαθούν να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σήμερα σε Μαντούδι, Λίμνη Ευβοίας και Ερέτρια.

Πώς θα εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ώρες

Η πρόγνωση του Meteo αναφέρει πως βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ της Τρίτης σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σημαντική σταδιακή εξασθένηση και από το πρωί της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου θα περιοριστούν στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και κυρίως στην Κρήτη. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάνουν σήμερα τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ, ενώ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση αύριο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα παρουσιάσει μικρή άνοδο αύριο, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Από μεθαύριο Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικα 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.