Κακοκαιρία Avgi: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Αντιολισθητικές αλυσίδες και κλειστά σχολεία

Κακοκαιρία Avgi: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Αντιολισθητικές αλυσίδες και κλειστά σχολεία

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Διονύσου - Σε ποιες περιοχές θα πραγματοποιηθούν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης - Πού συστήνεται τηλεργασία

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να επέμβει και να λύσει προβλήματα, που ενδεχομένως θα προκαλέσει η κακοκαιρία Avgi, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία και τις επόμενες ώρες αναμένεται να πλήξει και την Αττική.

Η Ελληνική Αστυνομία με ανακοινώσεις της αναφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα τους κλειστούς δρόμους, ενώ τονίζει, πως είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, για το σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Αττικής από τις 10:00 το βράδυ της Δευτέρας. Ήδη από τις 6:00 το απόγευμα σήμερα έχει διακοπεί προσωρινά και έως την ολοκλήρωση των εργασιών εγκατάστασης οδικής σήμανσης η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από το 18ο χλμ. έως το 20ο χλμ. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία και από το57ο έως το 55,5 χλμ. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Εξάλλου, με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και των κατά τόπο αρμόδιων Διευθύνσεων της Αστυνομίας, από τις 8:00 το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου έως τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από όρια νομών Πιερίας/Θεσσαλονίκης έως Αθήνα (Κόμβο Καλυφτάκη), ανεξαρτήτως χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται:

- Οχήματα οδικής βοήθειας
- Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
- Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Ακόμη, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται, ότι λόγω αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο έχει ως ακολούθως:

Νομός Βοιωτίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

- Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας–Σχηματαρίου από την 6η χ/θ (ΤΙΤΑΝ) έως την Τ.Κ. Στεφάνη.
- Στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας–Θηβών, από την 30η χ/θ έως την 36η χ/θ.
- Στην επαρχιακή οδό Αράχοβας–Επταλόφου, από την 10η χ/θ έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
- Στην επαρχιακή οδό Λιβαδειάς–Κυριακίου (μέσω Αναλήψεως).

Νομός Ευβοίας

Διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων:

- Στην επαρχιακή οδό Χαλκίδας–Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλλα) έως την 47η χ/θ (Προκόπι).
- Στην επαρχιακή οδό Στενής–Στροπώνων, από την 1η χ/θ.
- Στην επαρχιακή οδό Κοντοδεσποτίου–Αγ. Σοφιάς, από την 3η χ/θ.
- Στην επαρχιακή οδό Αθανασίου– Γλυφάδας, από την 2η χ/θ.
- Στην επαρχιακή οδό Ιστιαίας – Ροβιών (μέσω Βούτας), από την 10η χ/θ.
- Στην επαρχιακή οδό Ιστιαίας – Άγιας Άννας (μέσω Κερασιάς), από την 10η χ/θ.

Στα προαναφερόμενα σημεία η κυκλοφορία των οχημάτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους κάτω των 3,5 τόνων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.

Νομός Ευρυτανίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην επαρχιακή οδό Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου – Αγίας Τριάδας Ευρυτανίας, λόγω παγετού.

Σημειώνεται ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, για το σύνολο του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Για τη συνεχή ενημέρωση αναφορικά με τα καιρικά φαινόμενα – διακοπές κυκλοφορίας – χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας, μπορείτε να βρείτε σε ειδικό μπανερ, στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. https://www.astynomia.gr/.

Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία

Στο μεταξύ, στη σύσκεψη της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά αύριο όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Βοιωτοία και Εύβοια και τα μαθήματ ανα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση, όπως και στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Αχαρνών, Διονύσου, Κηφισιάς, Ωρωπού, Πεντέλης και Παλλήνης στην Αττική.

Επιπλέον, γίνεται σύσταση για τηλεργασία αύριο Τρίτη, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε Εύβοια, Βοιωτία, αλλά και στους παραπάνω δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, ο κ. Κικίλιας απηύθυνε σύσταση στους κατοίκους της Αττικής να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, πεζή ή με αυτοκίνητο, καθώς υπάρχουν προβλέψεις για πιθανές κατά περιόδους χιονοκαταιγίδες και για ακραίους ανέμους έντασεις 9 και 10 μποφόρ.

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Διονύσου

Η Αστυνομία προχώρησε λόγω χιονόπτωσης στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του 414 νοσοκομείου έως τη θέση Αγ. Πέτρος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κλειστά όλα τα σχολεία και στο δήμο Παλλήνης

Κατόπιν νεότερου αιτήματος του Δήμου Παλλήνης και βάσει των επικαιροποιημένων στοιχείων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου στον Δήμο Παλλήνης θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (συμπεριλαμβανομένου και του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Παλλήνης) και όχι μόνο στην περιοχή της Ανθούσας.