Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι που ανατίναξαν το αυτοκίνητο αστυνομικού στα Χανιά

Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι που ανατίναξαν το αυτοκίνητο αστυνομικού στα Χανιά

Ο 55χρονος συνελήφθη ως ο φυσικός αυτουργός της έκρηξης, τον οποίο υπέδειξε ο 57χρονος συγκατηγορούμενός του

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους δύο κατηγορούμενοι για την έκρηξη στο αυτοκίνητο του αστυνομικού στην περιοχή της Νέας Χώρας στα Χανιά.

Οι δυο άνδρες ηλικίας 57 και 55 ετών απολογήθηκαν το πρωί ενώπιoν του ανακριτή, ο οποίος έκρινε, ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Όπως αναφέρει το kriti360.gr, οι δύο συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της έκρηξης, από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ανθρώπους, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για κατά περίπτωση αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν οι δράστες ανατίναξαν αυτοκίνητο εν ενεργεία αστυνομικού, στο σπίτι του τελευταίου στην οδό Λεκανίδη στη Νέα Χώρα Χανίων. Από την έκρηξη καταστράφηκε το όχημα, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στη μία από τις δύο μηχανές που ήταν σταθμευμένες στο ίδιο σημείο. Η δύναμη της έκρηξης ήταν τέτοια, που έσπασαν και τα τζάμια στην είσοδο της κατοικίας.

Αρχικά συνελήφθη ο 57χρονος, ο οποίος κυκλοφορούσε με ένα αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί κλεμμένες πινακίδες. Ο 57χρονος στη συνέχεια υπέδειξε τον 55χρονο ως τον δράστη της επίθεσης, με τις αρχές να φτάνουν άμεσα στη σύλληψη του δεύτερου, ο οποίος φέρεται να είναι ο φυσικός αυτουργός. Για τον 55χρονο οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι πριν από περίπου 10 χρόνια είχε συλληφθεί, επίσης για υπόθεση ναρκωτικών και συγκεκριμένα για μεγάλη ποσότητα κάνναβης. Η έρευνα συνεχίζεται στοιχείο που ερμηνεύεται ότι ίσως κι άλλα άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση.