Συνελήφθησαν δύο ειδικοί φρουροί για τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στους Αμπελόκηπους – Δείτε βίντεο

Συνελήφθησαν δύο ειδικοί φρουροί για τον άγριο ξυλοδαρμό πολίτη στους Αμπελόκηπους – Δείτε βίντεο

Κατηγορούνται για βασανιστήρια

Δύο ειδικοί φρουροί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι το βράδυ της Κυριακής χτύπησαν πολίτη που δεν αντιστάθηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, συνελήφθησαν από ανθρώπους του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση έχει ως εξής: Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν δύο Ειδικοί Φρουροί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βασανιστήρια και συνέργεια σε βασανιστήρια, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως οι αστυνομικοί που εμπλέκονται σε περιστατικό, το οποίο απεικονίζεται σε βίντεο στο διαδίκτυο και αφορά άσκηση σωματικής βίας σε βάρος πολίτη – διαδηλωτή κατά τη διάρκεια ακινητοποίησης και δέσμευσής του, βραδινές ώρες της 28-01-2024 στους Αμπελόκηπους Αττικής.

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ένας συλληφθείς προέβη σε επανειλημμένα χτυπήματα με γροθιές σε διάφορα σημεία του σώματος του πολίτη, χωρίς αυτός να έχει προβάλει αντίσταση, ενώ ο έτερος συλληφθείς παρακολουθούσε χωρίς να προβεί σε καμία ενέργεια αποτροπής ή διακοπής της αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.