Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: «Η κατάσταση ήταν δραματική, η κόλαση του Δάντη» είπε φανερά φορτισμένος ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: «Η κατάσταση ήταν δραματική, η κόλαση του Δάντη» είπε φανερά φορτισμένος ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

Σημείωσε πως είναι ο μόνος που έχει τόσο την ιδιότητα του κατηγορούμενου όσο και του θύματος

Τη βαθιά οδύνη του για τα θύματα και τους τραυματίες στο Μάτι εξέφρασε φανερά φορτισμένος ο πρώην δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς απολογούμενος ενώπιον του Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

«Όλοι μας χάσαμε φίλους και συγγενείς και αυτές οι στιγμές θα μείνουν χαραγμένες στη ψυχή μας» ανέφερε ο πρώην δήμαρχος συγκινημένος, σημειώνοντας πως είναι ο μόνος που έχει τόσο την ιδιότητα του κατηγορούμενου όσο και του θύματος. «Βγήκε η σύζυγος με εγκαύματα και τα παιδιά μου και οι γονείς της με αναπνευστικά προβλήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κατηγορούμενος αφού χαρακτήρισε «εκπληκτικό το σώμα πολιτικής προστασίας» του Δήμου του περιέγραψε τις ενέργειες και τις επαφές που είχε εκείνη την ημέρα.

«Μαθαίνω επτά παρά εικοσιπέντε ότι είχε καεί το Μάτι… Η κατάσταση ήταν δραματική, η κόλαση του Δάντη. Η άσφαλτος έκαιγε δεν μπορούσες να αναπνεύσεις από θέρμανση» περιέγραψε και συνέχισε λέγοντας πως ήταν αδύνατο να κατέβουν το δρόμο της Κυανής Ακτής. «Δύσκολες εικόνες δεν περιγράφονται. Δεν υπάρχει όχημα εκτός από το δικό μας μέσα στο Μάτι» ανέφερε ο κ. Μπουρνούς ο οποίος συμπλήρωσε πως από τις 8 είχε πει για νεκρούς. «Βλέπω ένα νεκρό και πυροσβεστικό όχημα. Είναι οκτώ η ώρα. Και λέω ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Με ρωτάνε λες και είπα ότι ήλθαν εξωγήινοι. Οκτώ η ώρα λέω ότι υπάρχουν νεκροί ενώ άλλοι έντεκα η ώρα δεν ξέρουν εάν υπάρχουν νεκροί που είναι αρμόδιοι» είπε κάνοντας λόγο για εγκληματική καθυστέρηση στην παρέμβαση του λιμενικού.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε πως επικοινώνησε μαζί του η τότε Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και τον ρώτησε αν χρειάζονται βοήθεια.

«Μέχρι τις 11 είχαν έρθει 3.000 εθελοντές. Υπήρχε εγκληματική καθυστέρηση για επέμβαση στη θάλασσα. Είπαν πως το λιμενικό ενημερώθηκε στις 7:00 η ώρα . Στο δικαστήριο σας αποδείχθηκε ότι από 6:30 επιχειρούσε εθελοντής με άνθρωπο του λιμενικού. Δυστυχώς σε αυτή τη διαδικασία πολλοί έχουν προσπαθήσει να παραχαράξουν την πραγματικότητα.» τόνισε ο κ. Μπουρνούς ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην οικογένεια του. «Στις 11 με παίρνει η σύζυγος μου και μου λέει υπάρχει μία βάρκα, να μπούμε; Λέω να μπείτε, έρχονται με ερασιτέχνη ψαρά, δεν μπορεί να πιάσει γραμμή με λιμεναρχείο και μιλάει με εμένα για να τον καθοδηγήσω πως να μπει στο λιμάνι. Ήταν σε κατάσταση σοκ» ανέφερε.

Η αναφορά του κ. Μπουρνούς ότι ήταν ο μόνο αυτοδιοικητικός που επανεξελέγει προκάλεσε την αντίδραση κατοίκου του Ματιού που βρισκόταν στην αίθουσα. «Εγώ περπατούσα ανάμεσα στον κόσμο τότε και τώρα και νιώθω ευγνωμοσύνη για όσα τους έχουμε προσφέρει. Εξάλλου ήμουν ο μόνο αυτοδιοικητικός που επανεξελέγει» ανέφερε ο κατηγορούμενος με τον κάτοικο να αντιδρά λέγοντας: «Ξαναβγήκε γιατί έταζε τα λεφτά που ήταν για εμάς».

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου