Έλεγχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στον επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»: Οι μαρτυρίες ανθρώπων που στηρίζονται από εκεί

Έλεγχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στον επικεφαλής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»: Οι μαρτυρίες ανθρώπων που στηρίζονται από εκεί

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο News

Για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ελέγχεται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, από το 2020 ο Κώστας Πολυχρονόπουλος συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με τη μητέρα του και τον γαμπρό του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ.

Κόσμος, που στηρίζεται από την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος», πάντως, δε φαίνεται να πιστεύει όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Αρκετοί εμφανίζονται δύσπιστοι μπροστά σε όσα έγιναν γνωστά.

«Εγώ έρχομαι συχνά εδώ και τρεις – τέσσερις μήνες. Κάνει ένα κοινωνικό έργο, για μένα, θεάρεστο. Το να προσέχεις κάποιους ανθρώπους αδύναμους και να δίνεις ένα φαγητό σε κάποιους που δεν έχουν είναι το καλύτερο από όλα. Δεν νομίζω ο ίδιος προσωπικά… Εκτός αν τον έχουν δεσμεύσει σε κάποια απάτη οικονομική τον ίδιο ή αν έχει γίνει εν αγνοία του… Για τον ίδιο, νομίζω ότι δεν θα έκανε ποτέ κάτι», δήλωσε μια γυναίκα στην κάμερα.

«Προσπαθείτε να ξεφτιλίσετε έναν άνθρωπο από τη στιγμή που δεν έχει γίνει τίποτα με μια μα… καταγγελία; Τον γνωρίζω από τότε που ξεκίνησε. Τα παιδιά μου μεγαλώσανε με αυτόν τον άνθρωπο. Τρώμε, πίνουμε με αυτόν… Κάποιοι που τον ζηλεύουν τον άνθρωπο (σ.σ. έκαναν καταγγελία)… Ο άνθρωπος πολλές φορές δεν έχει να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητο. Πολλές φορές δεν είχε τσιγάρα να καπνίσει», τόνισε, μεταξύ άλλων, ένας άντρας.

 

«Τους ταΐζει, (ενώ) το κράτος δεν τους ταΐζει. Αν δεν τους τάιζε ο Κώστας, θα πέθαιναν στον δρόμο», σημείωσε μια άλλη γυναίκα. «Δεν τους πιστεύω», συνέχισε η ίδια.

 

Τι λέει το πόρισμα για τον Κώστα Πολυχρονόπουλο

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, από το 2020 ο Κώστας Πολυχρονόπουλος συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με τη μητέρα του και τον γαμπρό του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η Αρχή διέταξε τη δέσμευση «κάθε περιουσίας, ιδίως δε, κάθε είδους λογαριασμών, τίτλων, επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων».

Όπως αναφέρεται, αυτό που προκαλεί εντύπωση στο περιεχόμενο της σχετικής διάταξης είναι η διαδρομή του χρήματος που έπαιρνε η Κοινωνική Κουζίνα από τις δωρεές.

Όπως όλα δείχνουν, κάποια από τα ποσά μεταφέρονταν σε λογαριασμούς που τηρούνται σε εταιρίες παροχής τυχερών παιχνιδιών. Ο κ. Πολυχρονόπουλος κατηγορείται για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης ή ένταξης σε αυτή, καθώς και της απάτης μαζί με τη μητέρα και τον γαμπρό του. Το εγκληματικό προϊόν που φέρεται να προέκυψε από την ως άνω εγκληματική δραστηριότητα εκτιμάται ότι ανέρχεται τουλάχιστον σε 600.000 ευρώ, όπως αναφέρεται στη διάταξη της Αρχής.

Οι ελεγκτές ξεσκόνισαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενικών του προσώπων, καθώς ο ίδιος δε διαθέτει λογαριασμό σε κάποια τράπεζα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha από την Πάτρα όπου βρισκόταν, ο κ. Πολυχρονόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες: «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν, αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Όπως υποστήριξε, «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητού. Υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος