Ανθρωποκυνηγητό για τον «δράκο των ασανσέρ» που επιτέθηκε σε ανήλικες στον Άγιο Παντελεήμονα

Ανθρωποκυνηγητό για τον «δράκο των ασανσέρ» που επιτέθηκε σε ανήλικες στον Άγιο Παντελεήμονα

Το προφίλ του δράστη που αναζητούν οι Αρχές

Σε κατάσταση συναγερμού για τον «δράκο των ασανσέρ» που πραγματοποίησε τις επιθέσεις στις δύο ανήλικες πριν από λίγες ημέρες στον Άγιο Παντελεήμονα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Αστυνομίας έχουν βάλει στο στόχαστρο ένα συγκεκριμένο άτομο περίπου 30 ετών το οποίο μένει και κινείται στην περιοχή, χωρίς όμως να κάνουν λόγο ακόμα επίσημα για ταυτοποίηση.

Τι συνέβη στον Άγιο Παντελεήμονα

Δύο ανήλικα κορίτσια έζησαν στιγμές τρόμου στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν ένας άγνωστος άνδρας τις ακολούθησε και προσπάθησε να τις κακοποιήσει σεξουαλικά μέσα στο ασανσέρ.

Ένα ακόμα ανήλικο κορίτσι έπεσε θύμα του δράκου των ασανσέρ. Ο δράστης με χρήση σωματικής βίας ανάγκασε το κορίτσι να παραμείνει στο ασανσέρ, την θώπευσε στο στήθος και στη συνέχεια αποχώρησε.

Οι δύο ανήλικες έχουν καταθέσει στην αστυνομία και έχουν δει φωτογραφίες σεσημασμένων. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωριστεί ο δράστης που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, είναι ο ίδιος και στις δύο επιθέσεις.

Οι Αρχές έχουν συγκεντρώσει βιντεοληπτικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή για να εντοπίσουν τον άνδρα που σκορπά τον τρόμο σε ανήλικα κορίτσια.

Το προφίλ του δράστη

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα, περίπου 25 ετών, και μέτριου αναστήματος που φορούσε γκρι μπουφάν με κουκούλα, γκρι σακίδιο πλάτης και μάσκα.

Το εν λόγω άτομο μιλάει σπαστά Ελληνικά και Αγγλικά.

Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα καθώς δεν έχει γίνει ακόμα ταυτοποίηση. Τα δύο κορίτσια είδαν διάφορες φωτογραφίες σεσημασμένων με τη μία ανήλικη να αναγνωρίζει τον δράστη.

Η δεύτερη κοπέλα δεν τον αναγνώρισε με αποτέλεσμα οι Αρχές να συνεχίζουν την έρευνα καθώς δεν έχει γίνει ακόμα ταυτοποίηση.

Μορφή «τσουνάμι» η αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος αναφέρθηκε στην εγκληματικότητα και κατά πόσο έχει αυξηθεί.

«Πλέον μιλάμε για εγκληματικές οργανώσεις, δεν είναι συμμορίες, που έχουν δομή, ιεραρχία, οπλοφορούν. Βλέπουμε παιδιά που έχουν στην κατοχή τους μαχαίρια. Το θέμα έχει γίνει αναγκαστικά αστυνομικό, είναι θέμα της κοινωνίας. Έχει γίνει προσπάθεια να υπάρχει η ανθρωπογεωγραφία που κινούνται οι ανήλικοι αυτοί, και δυστυχώς είναι σε όλη την Αττική. Είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο που δεν έχει πια ηλικία», επεσήμανε μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου (28/1).