Προσποιήθηκαν τους «τεχνικούς της ΔΕΗ» και μπήκαν το σπίτι ηλικιωμένης για να τη ληστέψουν

Προσποιήθηκαν τους «τεχνικούς της ΔΕΗ» και μπήκαν το σπίτι ηλικιωμένης για να τη ληστέψουν

Συνελήφθη στα Άνω Λιόσια ο ένας δράστης, έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ο δεύτερος

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων από «επαγγελματίες» στις διαρρήξεις και τις κλοπές. Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/1) στην περιοχή του Παπάγου, με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Δύο άτομα, προσποιούμενοι τους τεχνικούς της ΔΕΗ μπήκαν στο σπίτι της κι άρχισαν να το κάνουν… φύλλο και φτερό, αναζητώντας χρήματα και κοσμήματα. Κάποια στιγμή η γυναίκα αντιλήφθηκε πώς απέναντί της είχε κακοποιούς και επιχείρησε να τους σταματήσει, με τους δύο ληστές να κάνουν χρήση σωματικής βίας για να φύγουν από το σπίτι της. Η ηλικιωμένη γυναίκα ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικοί του Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με συναδέλφους τους από ειδική ομάδα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ταυτοποίησαν τους δύο δράστες και το πρωί της Παρασκευής (26/1) συνέλαβαν τον έναν.

Ο λόγος για 23χρονο Ρομά, σεσημασμένο για παρόμοιας αδικήματα, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Άνω Λιοσίων ενώ στην οικία του βρέθηκαν κλοπιμαία και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί των δύο αυτών Υπηρεσιών έφτασαν μέχρι και τη Χαλκίδα αναζητώντας τον ηλικίας περίπου 30 ετών, επίσης σεσημασμένο, συνεργό του χωρίς όμως να τον εντοπίσουν.

Ωστόσο, και ο δεύτερος δράστης έχει ταυτοποιηθεί και εκτιμάται ότι δεν θα αργήσουν να τον συλλάβουν και αυτόν, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα είναι καλά στην υγεία της αν και σοκαρισμένη.