Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αδιάσειστο στοιχείο η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας» είπε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αδιάσειστο στοιχείο η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας» είπε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης

«Καταρρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί για τη στάση των γιατρών»

Η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας, χρησιμοποίησε βαρύτατες εκφράσεις και ζήτησε τελικά την ενοχή της μητέρας.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε λεπτομερώς στο τι έκανε και κυρίως τι δεν έκανε η 35χρονη, όταν η Τζωρτζίνα έδινε τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της κι ενώ είχαν ήδη φύγει από τη ζωή η Μαλένα και η Ίριδα.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση και τη στάση των γιατρών. «Θυμάστε τη λάσπη που «έφαγαν» οι γιατροί εκείνο το διάστημα και είχε προβληματιστεί και το πανελλήνιο. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν οι γιατροί κάτι διαφορετικό από αυτό που έπρεπε να κάνουν, το οποίο ήταν καταγεγραμμένο και υπογεγραμμένο, γιατί έτσι λειτουργούν οι κλινικές και τα τμήματα στα νοσοκομεία. Ό,τι χορηγεί στον ασθενή, και ειδικά μάλιστα αν πρόκειται για παιδιά, δεν το συζητάμε. Παρ’ όλα αυτά συζητήθηκε το θέμα. Δικαιώθηκαν οι συνάδελφοί μου και αποδεικνύεται ότι είναι ακέραια η δικαιοσύνη. Να έχουμε εμπιστοσύνη στον ιατρικό και νοσηλευτικό κόσμο. Ζητήθηκαν τα στοιχεία όλα ανά μέρα και ώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε επίσης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την ίδια υπόθεση.

«Να πω κι εγώ ότι ευτυχώς καταρρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί για τους γιατρούς σχετικά με τη μικρή Τζωρτζίνα, καταρρίφθηκε και το σενάριο για τη μεταμόσχευση οργάνων, το οποίο υπαινίχθηκε (σ.σ. η Πισπιρίγκου) και το οποίο το θεωρώ απαράδεκτο, και αναδείχθηκε η προσπάθεια επαναφοράς στη ζωή της Τζωρτζίνας. Καταρρίφθηκε η προσπάθεια να αντιστρέψουν τα ιατρικά έγγραφα, τα οποία είναι και το πιο αδιάσειστο στοιχείο, για να μπορούμε να μιλήσουμε για την υπόθεση. Θεωρώ πως η υπεράσπιση και η γραμμή που ακολουθήθηκε, αν ήθελε να παρουσιάσει μια υπόθεση από άλλη οπτική γωνία, θα έπρεπε να παρουσιάσει μια αίτια θανάτου που να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και γεμάτη, δηλαδή να μπορεί να σταθεί σε αυτή την υπόθεση. Έως τώρα δεν έπεισε για κάτι τέτοιο αυτή η εναλλακτική, με αποτέλεσμα να μείνουμε στο πιο αδιάσειστο στοιχείο, που είναι η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας», τόνισε με τη σειρά του.

 

Αναφορικά με όλους εκείνους τους επιστήμονες, που τέθηκαν ενάντια στους γιατρούς, υπογράμμισε: «Ένα δικαστήριο, για να υιοθετήσει μία άποψη πρέπει να είναι πιστευτή και τεκμηριωμένη, έτσι ώστε να έχει μία λογική σειρά και επιστημονικό ειρμό. Η κεταμίνη είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Συνεπώς, θα έπρεπε να υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει ότι δε δόθηκε από την κατηγορούμενη. Αυτό δεν μπόρεσε να αποδειχθεί, το ότι μπορεί να δόθηκε από τους γιατρούς».

Είναι πρόκριμα για τον θάνατο των άλλων παιδιών; Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, «αναγνωρίζοντας μία δομή, θεωρώ ότι θα λειτουργήσει επιβαρυντικά και για τα επόμενα δικαστήρια, μία καταδικαστική απόφαση για το δικαστήριο για την Τζωρτζίνα».