Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή από την Δευτέρα – Χιόνια αναμένονται και στην Αττική

Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή από την Δευτέρα – Χιόνια αναμένονται και στην Αττική

Κατρακυλά ο υδράργυρος από την Κυριακή σύμφωνα με τους μετεωρολόγους

Νέα ψυχρή εισβολή με τσουχτερό κρύο και χιόνια, κυρίως στα ανατολικά της χώρας, αλλά και σε περιοχές της Αττικής, προβλέπουν από την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου οι μετεωρολόγοι.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, η θερμοκρασία θα πέσει από την Κυριακή αισθητά, συνοδεία βοριάδων, ενώ δεν θα λείψουν και οι βροχές και τα χιόνια κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές σε Εύβοια, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο, Αιγαίο και Κρήτη.

Ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, προέβλεψε βουτιά του υδράργυρου κατά 7 βαθμούς στο λεκανοπέδιο της Αττικής για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ έκανε λόγο για αξιόλογες χιονοπτώσεις σε περιοχές των βορείων προαστείων. «Η αλλαγή του καιρού ξεκινά από την Κυριακή. Στην Αττική από τα 300-350 μέτρα και πάνω θα έχει αξιόλογες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την Δευτέρα και την Τρίτη. Χιόνια θα πέσουν σε περιοχές όπως Κηφισιά, Κεφαλάρι, Θρακομακεδόνες, Μενίδι και στα ψηλά της Παλιάς Πεντέλης» είπε.

Ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook σε «μπόρες χιονιού» τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, αναφέροντας μάλιστα και τις περιοχές της Αττικής, στις οποίες θα εκδηλωθούν αυτά τα φαινόμενα. «H πιθανότητα για αξιόλογες μπόρες χιονιού στην Αττική την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη 29-30/1, παραμένει και μετά σημερινά προγνωστικά στοιχεία πολύ μεγάλη κυρίως για τις παρακάτω περιοχές αλλά και κοντά και γύρω από: τον Διόνυσο, τη Νέα Πεντέλη το Βαρνάβα, τα Βίλια, το Κρυονέρι, την Ανοιξη, τις Αφίδνες, τη Δροσιά, το Καπανδρίτι, τη Σταμάτα, τους Θρακομακεδόνες, την Ανθούσα, το Πολυδένδρι, την Εκάλη, τη Φυλή, τη Νέα Ερυθραία, την Οινόη, αλλά και την Κηφισιά, τα Μελίσσια, την Πεύκη, τα Βριλίσσια, το Γραμματικό, την Αγία Παρασκευή, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι», επισημαίνει ο Σάκης Αρναούτογλου.


Για «ατμοσφαιρικό βουνό» που έχει υψωθεί προς την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μεσογείου, με τις ψυχρές αέριες μάζες να περνούν γύρω από αυτό και να επηρεάζουν τη χώρα μας, έκανε λόγο σήμερα ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουμε σε χειμωνιάτικο κλοιό και τις επόμενες ημέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα από την Κυριακή (28/1), μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Δεν αποκλείεται τη Δευτέρα (29/1) και την Τρίτη (30/1) να βλέπουμε χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο. Η ψυχρή μεταβολή θα αφορά στις περιοχές από την Πίνδο και ανατολικότερα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος στο ΟΡΕΝ.