Τραγωδία στα Τέμπη: «Δίπλα μου στέκονται 57 νεκροί και 180 τραυματίες»

Τραγωδία στα Τέμπη: «Δίπλα μου στέκονται 57 νεκροί και 180 τραυματίες»

«Ξέρετε τι είναι να παρακαλάς, να έχεις το παιδί σου τραυματισμένο από το να το έχεις νεκρό;» είπε μητέρα θύματος στην Εξεταστική Επιτροπή

Συγκλόνισε με την κατάθεσή της στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα αίτια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη η μητέρα ενός εκ των θυμάτων.

Η μητέρα της Μάρθης Ψαροπούλου, η οποία έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα, κατέθεσε σήμερα Τετάρτη ως μάρτυρας στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, προκαλώντας πολλές φορές τη συγκίνηση των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής. «Ελάτε στη θέση μας, να χάσετε το πιο αγαπημένο πρόσωπο από ιατρικό λάθος, από αδιαφορία και ο εν λόγω γιατρός αντί να παραπέμπεται στη δικαιοσύνη για να κριθεί, παραπέμπεται στον Ιατρικό Σύλλογο. Με βλέπετε μόνη μου εδώ, όμως δίπλα μου στέκονται 57 νεκροί και 180 τραυματίες. Και φανταστείτε κάθε άνθρωπο που ανέβηκε σε αυτό το τρένο όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν τυχεροί (σ.σ που έζησαν). Εκτέθηκαν όμως σε κίνδυνο της απώλειας της ζωής τους και τους προέτρεπαν να το χρησιμοποιήσουν».

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης συλλόγου οικογενειών θυμάτων, που έχει και αυτή χάσει το παιδί της στα Τέμπη, είπε χαρακτηριστικά: «Να περιμένουμε στα νοσοκομεία να ακούσουμε το όνομα των τραυματιών. Ξέρετε τι είναι να παρακαλάς, να έχεις το παιδί σου τραυματισμένο από το να το έχεις νεκρό; Κανένας σας να μην το ζήσει ποτέ αυτό. Να περιμένουμε για την ταυτοποίηση και μετά… το χάος;».