Έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου – Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή της και του γιου της

Έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου – Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή της και του γιου της

Έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της, όπως κατήγγειλε

Έξωση στο σπίτι της συνταξιούχου δημοσιογράφου και επί 40 χρόνια στενής συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη, Ιωάννας Κολοβού στην περιοχή του Ζωγράφου είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή της δημοσιογράφου και γιου της στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο σημείο σε ένδειξη συμπαράστασης.

Η Ιωάννα Κολοβού κατήγγειλε νωρίτερα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open, ότι έχουν σπάσει την πόρτα του σπιτιού της. Δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στο σημείο μαζί με δικαστικό επιμελητή.

 

Υπενθυμίζεται ότι το σπίτι είχε βγει σε πλειστηριασμό και έχει αγοραστεί.

 

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Οι εξώσεις από λαϊκές-εργατικές κατοικίες δεν θα περάσουν! Θα πάρουν οργανωμένη και μαζική απάντηση.

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί μαζί με όχημα της πυροσβεστικής, προχώρησαν στην έξωση και στη σύλληψη της Ιωάννας Κολοβού και του γιου της, από το σπίτι τους στου Ζωγράφου. Επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με χημικά, γκλομπ και ασπίδες. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η κυβέρνηση εφαρμόζει το σύστημα της βίαιης έξωσης και της σύλληψης φτωχών ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους μετά από χίλια βάσανα.

Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωπες με μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική και ένα κράτος πλήρως εχθρικό με τις ανάγκες τους. Στενάζουν από την ακρίβεια, τους φόρους, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, τις συνθήκες ζωής που την καταντούν αβίωτη. Βλέπουν μπροστά τους ένα κράτος εχθρικό και πανέτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων, των κορακιών των funds, όλων όσων έχουν χορτάσει από κέρδη.

Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, ως συνέχεια των νόμων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, να πετά έξω από τα σπίτια τους με απάνθρωπο τρόπο φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους και να τους οδηγεί στα δικαστήρια ως κοινούς εγκληματίες πρέπει να πάρει μαζική, λαϊκή απάντηση. Δεν θα τους περάσει!

Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις των εργατικών και λαϊκών οικογενειών. Τώρα πρέπει να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά η πάλη και η αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Γιατί τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός».