Στάση εργασίας την 1η Φεβρουαρίου από την ΠΟΕΔΗΝ

Στάση εργασίας την 1η Φεβρουαρίου από την ΠΟΕΔΗΝ

Πιέζει για την παραμονή στην εργασία 6.000 συμβασιούχων

Οι υγεινομικοί διεκδικούν την παραμονή 6.000 συμβασιούχων και έτσι αντιδρούν με στάση εργασίας την 1η Φεβρουαρίου για τους ΣΟΧ (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου) από τις 9πμ έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 10πμ στο Υπουργείο Υγείας

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ: «6.000 συμβασιούχοι Εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, κινδυνεύουν με άμεση απόλυση, παρότι έχουν ενεργείς συμβάσεις καθότι ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί ανάθεσης των εν λόγω υπηρεσιών σε εργολάβους.

Εργάζονται πάνω από 5 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων (έστω τρίμηνες) και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες.
Νοσοκομεία τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους και σταδιακά οι συνάδελφοι απολύονται παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους έως 31.3.2024».

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι: «Οι εργολάβοι σύμφωνα με όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες των Νοσοκομείων στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο.
Έως σήμερα υπήρξαν παρεμβάσεις από το Υπουργείο Υγείας που έβαζε φρένο σε Νοσοκομεία να εγκαταστήσουν εργολάβους.

Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς σε όποιο στάδιο και εάν βρίσκονται.

Να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση δυνατότητας των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες ΣΟΧ που έχουν κηρυχθεί νόμιμες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
των συμβασιούχων. Όπως αναφέρει η ομοσπονδία των Υγειονομικών: Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι».