Σεισμός στην Εύβοια: Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο – Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και 7η ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Εύβοια: Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο – Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και 7η ΕΜΑΚ

Μέχρι στιγμής πάντως το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

«Είναι νωρίς να πούμε για την εξέλιξη του σεισμού με τις ακολουθίες» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ για τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ στην Κύμη Ευβοίας, που έγινε αισθητός σε Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα, ο αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, συμπληρώνοντας ότι «τα πρώτα βήματα είναι τα αναμενόμενα, υπάρχουν μετασεισμοί».

«Ο μεγαλύτερος μετασεισμός είναι μεγέθους 3 Ρίχτερ. Από ’κει και πέρα έχουν σημειωθεί και δέκα άλλοι. Περιμένουμε τις επόμενες ώρες πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο και μετά θα τοποθετηθούμε» συνέχισε. Ο κ. Καραστάθης ανέφερε ακόμη ότι «η περιοχή στην οποία έγινε ο σεισμός, δεν έχει μεγάλους σεισμούς. Ωστόσο, η συγκεκριμένη στενή περιοχή έχει δώσει πολλαπλά σεισμούς της τάξης μεγέθους του σημερινού».

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει κάτι που μας προβληματίζει, αλλά πρέπει να δούμε την ακολουθία των μετασεισμών. Η μετασεισμική ακολουθία είναι κάτι πολύ σημαντικό, διότι υπάρει εκτόνωση. Αυτή τη στιγμή δε βλέπουμε κάτι μη φυσιολογικό, αλλά περιμένουμε και τις επόμενες ώρες». Για τη σεισμική δόνηση μίλησε στην ΕΡΤ και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος είπε για τον σεισμό, ότι «δεν εμπνέει ανησυχία, αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό».

Επί ποδός οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Εύβοιας και η 7η ΕΜΑΚ

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευβοίας, καθώς και η 7η ΕΜΑΚ, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια, έπειτα από τη σεισμική δόνηση. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, μετά τη σεισμική δόνηση κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι στιγμής πάντως το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις και δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια.