Εξαφάνιση 56χρονης στην Κυψέλη: «H Σταυρούλα έψαχνε όπλο 5 μήνες πριν εξαφανιστεί»

Εξαφάνιση 56χρονης στην Κυψέλη: «H Σταυρούλα έψαχνε όπλο 5 μήνες πριν εξαφανιστεί»

Τι συνδέει την αγνοούμενη με την γυναίκα από τον 2ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Νέες αποκαλύψεις έκανε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» σχετικά με την εξαφάνιση της 56χρονης Σταυρούλας Γκουγκούλια στις 23 Αυγούστου 2023 από την Κυψέλη.

Η γυναίκα φαίνεται πως έψαχνε να προμηθευτεί όπλο 5 μήνες πριν εξαφανιστεί και πως εμφανιζόταν ως «Έλενα ψυχολόγος» και «Σίσσυ δικηγόρος» στα chat. Η εξαφάνιση της ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όταν μία γνωστή της αγνοούμενης ζήτησε τον περασμένο Νοέμβριο από τον ιδιωτικό ερευνητή, Χάρη Βεραμόν, να την ψάξει, καθώς αν και αγνοείται από τον περασμένο Αύγουστο, κανείς δεν την αναζήτησε, αφού δεν είχε επαφές με τους συγγενείς της.

Η επί 25 χρόνια συγκάτοικος της Σταυρούλας υποστήριξε στην κάμερα της εκπομπής, ότι την έπαιρνε τηλέφωνο, αλλά δεν τη βρήκε. Στις 16/1/2024 ο ιδιωτικός ερευνητής αποκάλυψε ότι μετά από έρευνα στην κρεβατοκάμαρα της αγνοούμενης, βρήκε μια personal card, η οποία ανήκει σε γυναίκα, που είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας από τον 2ο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας. Η γυναίκα εντοπίστηκε ημίγυμνη και με ένα μαχαίρι δίπλα της και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εν ζωή.

Μάρτυρας-κλειδί αποκάλυψε, πως σε κάποια συνομιλία σε chat με την αγνοούμενη, της είχε ζητήσει όπλο και η απάντηση ήταν, ότι πρέπει να βγάλει άδεια οπλοφορίας. «Ήταν Φεβρουάριος ή Μάρτιος του 2023 και μου συστήθηκε ως Έλενα, ψυχολόγος από το Μαρούσι. Μου ανέφερε ένα περιστατικό, ότι της είχε επιτεθεί κάποιος ασθενής της έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας και το ήθελε για την άμυνά της», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όπως περιέγραψε η μάρτυρας, η ίδια κατάλαβε, ότι η «Έλενα ψυχολόγος» ήταν η «αγνοούμενη Σταυρούλα», όταν στο ίδιο chat γνωρίστηκε με τη συγκάτοικο της Σταυρούλας και της είπε ότι «εσύ είσαι αυτή που η Σταυρούλα έψαχνε όπλο;». «Στις τηλεφωνικές επαφές που είχαμε μετά (με τη συγκάτοικο), ήταν σίγουρη ότι έχει αυτοκτονήσει. Μου είπε, ότι δε θα έχει μείνει ούτε κοκαλάκι τώρα. Ήταν σίγουρη, ότι δε ζει. Εγώ την πίεσα κατά κάποιον τρόπο να ξεκινήσει να ψάχνει. Φοβόταν να πάει στην αστυνομία και την ανάκριση από τους αστυνομικούς. Γενικά είχαν κάποιους τσακωμούς για οικονομικούς λόγους. Η συγκάτοικος μού είπε, ότι η φίλη της Σταυρούλας έπεσε από το μπαλκόνι. Δεν ξέρω πως συνδέονται αυτά, οι κοπέλες ήταν κολλητές», αποκάλυψε η μάρτυρας-κλειδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, μέχρι πρότινος δεν υπήρχε συσχέτιση της απόπειρας αυτοκτονίας της κοπέλας με την εξαφάνιση της Σταυρούλας. Ωστόσο, υπήρξε μαρτυρία στην Ασφάλεια από συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, σύμφωνα με την οποία η εξαφανισμένη Σταυρούλα εκμεταλλευόταν συστηματικά οικονομικά τη γυναίκα. Οι αστυνομικοί πάντως, αποκλείουν την πιθανότητα να είναι εγκληματική ενέργεια η πτώση της γυναίκας από τον 2ο όροφο.