Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 50χρονο κρεοπώλη

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 50χρονο κρεοπώλη

Ποια είναι τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Στην Ασφάλεια Μεσολογγίου παραμένει από την Τετάρτη (18/1) ο 50χρονος κρεοπώλης ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι που έχει εξαφανιστεί από την Πέμπτη 4/1.

Σε βάρος του Σ.Ρ. που ήταν το τελευταίο άτομα που είδε τον 31χρονο εκδόθηκε την Πέμπτη (18/1) ένταλμα σύλληψης και ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο 50χρονος παραμένει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας και μετά τη μεταφορά του σε Εισαγγελέα και Ανακριτή, ο δικηγόρος του αναμένεται να ζητήσει τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο 50χρονος άνδρας υποστήριξε στις καταθέσεις του ότι άφησε την Πέμπτη (4/1) τον Μπάμπη σε πάρκινγκ στην περιοχή των παλαιών ΤΕΙ Μεσολογγίου και ότι ο νεαρός του είπε πως θα περιμένει εκεί ένα άτομο από το Αγρίνιο για να πάνε για κυνήγι.

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του έπεσε σε αντιφάσεις και δεν έδωσε εξηγήσεις για το κενό μίας ώρας από την ώρα που άφησε τον Μπάμπη και από τη στιγμή που εθεάθη σε μίνι μάρκετ της οδού Ναυπάκτου.

Επίσης, οι κάμερες ασφαλείας αποτυπώνουν άλλο δρομολόγιο από αυτό που ο ίδιος είχε υποδείξει στις Αρχές, ενώ οι μαρτυρικές καταθέσεις ατόμων αναφέρουν πως τους είπε ότι «τον σκότωσα και εκεί που τον έθαψα δε θα τον βρουν».

Σημειώνεται πως σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, ο συγκρατούμενος του κρεοπώλη ανέφερε: «Είχαμε επαφές, γιατί τον ρώτησα εγώ για ποιο θέμα είναι κρατούμενος και μου είπε ότι τον κατηγορούν για ένα μαχαίρι και για έναν φόνο που του φορτώσαν».

 

«Του είπα εγώ ότι σκότωσα άνθρωπο, που είναι παραμύθι, για να μου πει. Οι ερωτήσεις που μου έκανε ήταν: "Αφού δεν σε είδε κανένας, γιατί πήγες και το είπες;". Με ρωτούσε "πώς είναι μέσα στον Κορυδαλλό;" και του έλεγα: "Με τους κρατούμενους θα τα έχεις καλά", του έλεγα τις ώρες προαυλισμού”… Εκείνος μου είπε: "Το παιδί είναι νεκρό, δε θα το βρούνε". Και του έλεγα εγώ: "Αφού εσένα για το μαχαίρι σε φέρανε" και μου έλεγε "Το παιδί δε θα το βρούνε".

Δε μου είπε ότι τον σκότωσε. Απλά μου είπε "Το παιδί είναι νεκρό" και "δεν πρόκειται να τον βρούνε". Δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά ότι τον σκότωσε. Απλά ήταν αρκετά ανησυχητικός και αγχωμένος και η κουβέντα του ήταν "Έμπλεξα". Εγώ αυτό ήθελα, να πέσει στα δίχτυα μου και να μου πει πού τον έχει».