Αγωνία για ζευγάρι που το αυτοκίνητο τους παρασύρθηκε από φουσκωμένο χείμαρρο στο Πλουτοχώρι Ηλείας

Αγωνία για ζευγάρι που το αυτοκίνητο τους παρασύρθηκε από φουσκωμένο χείμαρρο στο Πλουτοχώρι Ηλείας

Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα

Ολονύχτιες ήταν οι έρευνες των Πυροσβεστών, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ζευγαριού που επέβαινε στο αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από χείμαρρο στην είσοδο της κοινότητας Πλουτοχωρίου του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων στην Ηλεία.

Το ζευγάρι το βράδυ της Δευτέρας (15/1) φαίνεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Μόλις 30 μέτρα πριν τη γέφυρα, τα νερά οδήγησαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπου σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού.

Η πίεση του νερού, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει.

Σε συναγερμό οι Αρχές για τον εντοπισμό τους

Άμεσα ζήτησαν βοήθεια και μεγάλα οχήματα του δήμου ξεκίνησαν για το σημείο. Ωστόσο, το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση, έσπασε και το αυτοκίνητο έπεσε στον χείμαρρο. Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και η ομάδα ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αγνοούμενοι είναι κάτοικοι του Πλουτοχωρίου ιδιαίτερα γνωστοί και αγαπητοί στην περιοχή τους.

 

Στο σημείο βρέθηκαν από νωρίς ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης και πολλοί κάτοικοι του Πλουτοχωρίου.

Η περιοχή έχει πλημμυρίσει χωρίς όμως να κινδυνεύει το χωριό, αλλά έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά γεγονός που κάνει δύσκολη την προσέγγιση των οχημάτων Πυροσβεστικής και συνεργείων του δήμου.

Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί ζημιές στις αγροτικές περιουσίες των κατοίκων, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε άλλες υποδομές του Δήμου.