Αράχωβα: Έπιασαν λάθος άτομο μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση – Γυναίκα υπέδειξε ιδιοκτήτη ταβέρνας ως τον κακοποιητή του Όλιβερ

Αράχωβα: Έπιασαν λάθος άτομο μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση – Γυναίκα υπέδειξε ιδιοκτήτη ταβέρνας ως τον κακοποιητή του Όλιβερ

Αλαλούμ με την υπόθεση

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται μία γυναίκα, η οποία υπέδειξε ιδιοκτήτη ταβέρνας ως τον κακοποιητή του Όλιβερ από την Αράχωβα. Ο άνδρας έχει κινηθεί νομικά εναντίον όλων όσοι τον κατηγόρησαν και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας έγινε η πρώτη σύλληψη.

Η γυναίκα, που συνελήφθη και διαμένει εκτός του νομού της Βοιωτίας, κατηγορήθηκε για τα αδικήματα της εξύβρισης, της δυσφήμησης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα προέκυψαν στη συνέχεια και μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, η γυναίκα που συνελήφθη δεν ήταν τελικά το πρόσωπο που αφορούσε η μήνυση και πρόκειται για συνωνυμία.

Η υπόθεση αυτή προκαλεί προβληματισμό, καθώς ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας ισχυρίζεται πως την ίδια ημέρα το πρόσωπο που μήνυσε προχώρησε σε ανάρτηση, στην οποία αναφέρει ότι είναι αθώα.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Την ίδια στιγμή, την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Αναστασίας Μασσούρα, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία ζώων, προκάλεσαν δημοσιεύματα για την ύπαρξη επικίνδυνης αγέλης σκύλων στην περιοχή της Αράχωβας.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, με παραγγελία της προς την εισαγγελέα Λειβαδιάς, ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων μετά την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ και την αναφορά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο περί υπάρξεως επικίνδυνης αγέλης σκύλων στην Αράχωβα.

Επιπλέον ζητά και ενημέρωση των ενεργειών.

Παράλληλα, η ίδια εισαγγελική λειτουργός, με την ιδιότητα που έχει, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαρροή του πορίσματος που αφορά στον θάνατο του χάσκι Όλιβερ στην περιοχή της Αράχωβας.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενη προς τον αρμόδιο εισαγγελέα Λειβαδιάς αναφέρει «όπως ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως παράβαση των άρθρων 251, 252 ΠΚ, και τον εντοπισμό των δραστών σχετικά με τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας από την διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση, όσον αφορά τον θάνατο του σκύλου ράτσας χάσκι με το όνομα Όλιβερ στην κωμόπολη της Αράχωβας στις 28-11-2023 και συγκεκριμένα της διενεργηθείσας πραγματογνωμοσύνης από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε συνεντεύξεις και σχολιασμούς επ΄ αυτής σε τηλεοπτικούς σταθμούς (…)».