Ανυποχώρητοι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας

Το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ στην Αττική προκειμένου να αγοράσουν τα φάρμακά τους, καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Χθες βράδυ ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε, με 872 ψήφους υπέρ και 566 κατά, να συνεχίσει να μη χορηγεί φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ, μέχρις ότου να εξοφληθούν τις οφειλές του Ιουλίου από τον Οργανισμό. Επίσης ζητούν να τους καταβληθούν χρήματα από συνταγές που εκτελέστηκαν το 2011.

Στο μεταξύ, παρατηρείται κοσμοσυρροή αλλά και ελλείψεις στα φαρμακεία του Πειραιά, καθώς οι φαρμακοποιοί της περιοχής έχουν άρει για την ώρα τις κινητοποιήσεις και έτσι καταφεύγουν εκεί ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ απ' όλη την Αθήνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους φαρμακοποιούς της Αθήνας είναι επίσης οι συνάδελφοί τους σε Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Δωδεκάνησα, Πέλλα, Κερκύρα, Ηράκλειο, Ηλεία, Αργολίδα, Εύβοια, Μαγνησία, Λασίθι, Ξάνθη, Έβρο, Μεσσηνία, Θεσπρωτία και Λακωνία, οι οποίοι δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης.

Προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας αποφάσισαν χθες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων του Ιουνίου, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ από τον Οργανισμό.