Έρχονται κρύο και χιόνια αύριο Σάββατο και στην Αττική – Ποιες άλλες περιοχές θα επηρεαστούν

Έρχονται κρύο και χιόνια αύριο Σάββατο και στην Αττική – Ποιες άλλες περιοχές θα επηρεαστούν

Από τα μέσα της εβδομάδας το θερμόμετρο θα φθάσει ξανά τους 17 βαθμούς και έως την Παρασκευή και τους 19 βαθμούς

Οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αύριο Σάββατο 13 Ιανουαρίου σύμφωνα με το meteo.gr.

Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της Κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το Σάββατο μια νέα κάθοδος ψυχρών αερίων μαζών, θα δώσει μια αρκετά κρύα ημέρα και ξανά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα όμως θα είναι λίγα, κάποιες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (κυρίως Μαγνησία, Φθιώτιδα) Σποράδες, την Εύβοια και το νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις λίγες όμως και πολύ τοπικές. Την Κυριακή θα είναι ηλιόλουστος ο καιρός με κρύο κυρίως το ξημέρωμα.

Από Δευτέρα η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά, βροχές αναμένονται από τη Δευτέρα απόγευμα και την Τρίτη στα δυτικά και το Αιγαίο. Από τα μέσα της εβδομάδας το θερμόμετρο θα φτάσει ξανά ενδεικτικά στην Αθήνα τους 17 βαθμούς και στο τέλος της εβδομάδας και πιο υψηλά, ακόμα και 19 βαθμούς την ερχόμενη Παρασκευή.