Θάνατος 4χρονου αγοριού από τη Θάσο: Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Θάνατος 4χρονου αγοριού από τη Θάσο: Η ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Το παιδί βρέθηκε θετικό σε αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και στρεπτόκοκκο

Θετικό σε τεστ RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) και στρεπτόκοκκο βρέθηκε ο 4χρονος από την Θάσο, που έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο.

Πιο αναλυτικά το δελτίο Τύπου από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Άρρεν 4,5 ετών, μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο κέντρο υγείας Πρίνου κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας, όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά. Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας.

Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ασθενούς και η διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο. Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαρειά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό), καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος τους.

Εκ της Διοικήσεως του Νοσοκομείου».