Συγκλονίζει θύμα τροχαίου: «Έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό, έπεσε πάνω μου και έχασα το πόδι μου»

Συγκλονίζει θύμα τροχαίου: «Έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό, έπεσε πάνω μου και έχασα το πόδι μου»

Σοκάρει η περιγραφή της Φωτεινής που ακρωτηριάστηκε εξαιτίας τροχαίου

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι η αντιμέτωπιση των τροχαίων, που αυξάνονται καθημερινά.

Μόνο στην Αττική την περίοδο των εορτών σημειώθηκαν πάνω από 200 περιστατικά, ορισμένα εκ των οποίων θανατηφόρα. Η μαρτυρία στο Star μιας γυναίκας που ακρωτηριάστηκε εξαιτίας τροχαίου, συγκλονίζει. Η Φωτεινή είδε τη ζωή της να αλλάζει μέσα σε ελάχιστα λεπτά τον περασμένο Αύγουστο στην Ελούντα της Κρήτης. «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω και να το συνειδητοποιήσω πραγματικά, όσο και να το παλεύω, ότι έχασα το πόδι μου από τροχαίο. Δεν είναι εύκολο» λέει στο Star η Φωτεινή.

«Πέρασε στο αντίθετο ρεύμα γιατί έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό»

«Έκανε προσπέραση στη στροφή και ταυτοχρόνως είχε το κινητό της για να βγάλει τη Σπιναλόγκα και ήρθε στην αντίθετη πλευρά, στη δική μας λωρίδα, κατευθείαν πάνω στο πόδι μου. Κάποιοι άνθρωποι όταν οδηγούν, δεν καταλαβαίνουν ότι διακινδυνεύουν τη ζωή τους, αλλά και τη δικιά μας ζωή» λέει η Φωτεινή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα.

Τα τροχαία στοιχίζουν ζωές και οι πολίτες καταγγέλλουν, ότι οι τροχονόμοι είναι απόντες, με τους παραβάτες του ΚΟΚ να «αλωνίζουν». Αυτοψία του Star στη Λεωφόρο Κηφισίας αποκαλύπτει σωρεία παραβάσεων. Τα κράνη εν ώρα οδήγησης για ορισμένους είναι άγνωστη λέξη, ενώ υπάρχουν οδηγοί που παρκάρουν πάνω σε διαβάσεις πεζών. Υπάρχουν όμως και πεζοί, που περνούν τη λεωφόρο σε σημείο που δεν υπάρχει διάβαση.

Μόνο την περίοδο των γιορτών, από τις 22 Δεκεμβρίου ως και χθες 4 Ιανουαρίου, στην περιοχή της Αττικής σημειώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 200 τροχαία. Έξι συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι έξι τραυματίστηκαν σοβαρά.