Σαρηγιάννης – Κορονοϊός: Θα φτάσουμε σε κορύφωση των κρουσμάτων στις 10 Ιανουαρίου

Σαρηγιάννης – Κορονοϊός: Θα φτάσουμε σε κορύφωση των κρουσμάτων στις 10 Ιανουαρίου

«Όσοι είναι να επιστρέψουν στη δουλειά τους να κάνουν ένα τεστ κορονοϊού»

Ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες.

«Αυτή τη στιγμή βάσει τα υπολογιστικά μοντέλα που “τρέχουμε” και χρησιμοποιώντας και τα δεδομένα της Επιδημιολογίας Λυμάτων, περιμένουμε να δούμε μια αύξηση των κρουσμάτων μετά από 1-2 εβδομάδες. Δηλαδή θα φτάσουμε σε μια κορύφωση αυτού του κύματος -που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Νοεμβρίου- περίπου στις 10 Ιανουαρίου, και μετά θα αρχίσουμε μια σταδιακή ελάττωση των κρουσμάτων», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης και συμπλήρωσε «ότι όσοι είναι να επιστρέψουν στη δουλειά τους να κάνουν ένα τεστ κορονοϊού, και όπου υπάρχει συγχρωτισμός να χρησιμοποιούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

 

Οι τελευταίες ημέρες θυμίζουν εποχές πανδημίας, όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί, καθώς η ζήτηση για αντιβιοτικά και τέστ για κορονοϊό και γρίπη έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Η έξαρση των ιώσεων που έχει φανεί στην αύξηση στις νοσηλείες αποτυπώνεται και στα φαρμακεία καθώς τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν από κόσμο που ζητά συμβουλές.

Αύξηση σχεδόν 40% σε νοσηλείες λόγω κορονοϊού

Χαρακτηριστικό είναι πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 229 νέες εισαγωγές κρουσμάτων κορονοϊού εκ των οποίων οι 64 στην Αθήνα. Παράλληλα, 142 άνθρωποι πήραν εξιτήριο.

Συνολικά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας 1.395 ασθενείς με covid σε απλές κλίνες και 83 σε ΜΕΘ.

Ο αριθμός των εισαγωγών παρουσίασε αύξηση 37% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό εισαγωγών τις προηγούμενες 4 εβδομάδες και ήταν υψηλότερος από τον αριθμό των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022.