Οδύνη στην κηδεία του Επαμεινώνδα Κωστέα που σκοτώθηκε στη συντριβή αεροσκάφους στην Καλαμάτα – Του αποδόθηκε τιμητικά ο βαθμός του Αντιπτεράρχου

Οδύνη στην κηδεία του Επαμεινώνδα Κωστέα που σκοτώθηκε στη συντριβή αεροσκάφους στην Καλαμάτα – Του αποδόθηκε τιμητικά ο βαθμός του Αντιπτεράρχου

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης μεταφέρθηκε η σορός του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεγάλης Μαντίνειας, όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία υπό τον μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο. Ανάμεσα στην οικογένεια, τους συγγενείς, τους φίλους, και συναδέλφους του, πλήθος κόσμου κατέφτασε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να αποχαιρετήσει τον αδικοχαμένο πιλότο.

 

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, παρέστη στην τελετή απόδοσης τιμών στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Η τελετή έγινε κατά την έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, καθώς και άλλα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ένοπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας.

Παράλληλα ανακοινώθηκε πως με Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου στον Επισμηναγό (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα (ΑΜ: 63824), ο οποίος απεβίωσε κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.