Συντριβή αεροσκάφους στην Καλαμάτα: «Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει…»

Συντριβή αεροσκάφους στην Καλαμάτα: «Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει…»

Συγκλονίζει ο πατέρας του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα - «Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί»

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης, τόπο καταγωγής του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, που έχασε χθες την ζωή του, όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας που πιλοτάριζε, κατέπεσε πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Φίλοι και συγγενείς συρρέουν από το πρωί στο πατρικό σπίτι του Επισμηναγού, για να στηρίξουν την οικογένεια στις δύσκολες στιγμές που βιώνει. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας του αδικοχαμέουν Επισμηναγού, είπε πως «έφυγε με την μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη…». Η χθεσινή πτήση θα ήταν η τελευταία του Επισμηναγού με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, καθώς θα πήγαινε πλέον στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου T-6.

Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας «χτενίζουν» την περιοχή, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, βρίσκοντας στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο ίδιος ο πιλότος να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο να ρίξει το αεροσκάφος, χωρίς να προλάβει να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης, καθώς πολύ κοντά υπήρχε κατοικημένη περιοχή, το χωριό του Άρι, αλλά και η Μονάδα της 120 Πτέρυγας εκπαιδεύσεως της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο 40χρονος Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης. Αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και την σύζυγό του.