Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 100 γραμμάρια κοκαΐνης

Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν πάνω από 100 γραμμάρια κοκαΐνης

Συνελήφθησαν ένας 42χρονος Έλληνας και μια 40χρονη αλλοδαπή

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Μεσσηνία, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, το οποίο βρίσκεται ήδη έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης.

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 100 γραμμάρια κοκαΐνης. Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, χθες (27.12.2023) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας δύο άτομα, ένας 42χρονος Έλληνας και μια 40χρονη αλλοδαπή, αντίστοιχα, μέλη της οργάνωσης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη 38χρονο αλλοδαπό, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος Έλληνας, από διμήνου, περίπου, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) στη Μεσσηνία και στη συνέχεια τις πωλούσε σε τοξικομανείς έναντι χρημάτων. Όπως προέκυψε, προμηθευόταν τις εν λόγω ναρκωτικές ουσίες από την 40χρονη αλλοδαπή, η οποία δρούσε κατ΄εντολή του 38χρονου, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης, αλλοδαπού.

Από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε ότι η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος ήταν ο 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος.

Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης. Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (27.12.2023) κατά τις μεσημβρινές ώρες παράλληλες έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου:

στο σπίτι του 42χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 16 γραμμαρίων,
  • 1 κινητό τηλέφωνο,
  • το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών,

στο σπίτι της 40χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 97,9 γραμμαρίων,
  • 1 κινητό τηλέφωνο, 1 ζυγαριά ακριβείας και
  • το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση θα αποκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 50.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.