Συντριβή αεροσκάφους στην Καλαμάτα: «Έφυγε ο άγγελός μου, έφυγε το παιδί μου»

Συντριβή αεροσκάφους στην Καλαμάτα: «Έφυγε ο άγγελός μου, έφυγε το παιδί μου»

Τραγική ειρωνία ότι στο αεροδρόμιο ήταν η σύζυγος και το παιδιά του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος αμέσως μετά την πτήση θα έφευγε για διακοπές μαζί τους

Θλίψη έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση του θανάτου του 40χρονου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, που έχασε τη ζωή του, όταν συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο οποίο επέβαινε στην Καλαμάτα.

Συγκλονιστικό είναι το γεγονός, ότι η σύζυγος και τα δύο παιδιά του άτυχου πιλότου παρακολουθούσαν εκείνη την ώρα τη μοιραία πτήση. Η αδελφή του μιλώντας στην εκπομπή «Live News», ανέφερε ότι η οικογένειά του έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της μετά τον χαμό του. «Ήταν εκεί η σύζυγός του και τα παιδιά. Ήταν η τελευταία πτήση για να φύγει διακοπές με την οικογένεια του. Θα έφευγε απλά για Κρήτη, επειδή είναι από εκεί η σύζυγός του, να περάσουν Πρωτοχρονιά. Είχε νομίζω πάνω από 3.000 ώρες πτήσης» σημείωσε.

«Έφυγε ο άγγελός μου, έφυγε το παιδί μου. Ήταν άδικο να γίνει έτσι, ήταν πολύ άδικο. Πολύ νέος άνθρωπος. Ένα πολύ νέο παλικάρι, που δυστυχώς έφυγε πολύ άδοξα. Έχει δύο μικρά παιδάκια» πρόσθεσε η αδελφή του επισμηναγού. Όλα έγιναν λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην Καλαμάτα, όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το εκπαιδευτικό αεροσκάφος κατέπεσε. Η πτώση σημειώθηκε στα 500 μέτρα βόρεια της πύλης του αεροδρομίου, κοντά στην περιοχή Άρι στη Μικρομάνη.

Ο άτυχος αξιωματικός έχασε τη ζωή του, ενώ τη μοιραία πτήση παρακολουθούσε η οικογένειά του. Σημειώνεται πως το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση αναχαίτισης και κατέπεσε λίγο πριν προσγειωθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν, ότι πριν την πτώση ακούστηκαν εκρήξεις.