Τραγωδία στην Καλαμάτα με πτώση αεροσκάφους: Νεκρός ο 41χρονος πιλότος – Η γυναίκα του και τα παιδιά του παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση

Τραγωδία στην Καλαμάτα με πτώση αεροσκάφους: Νεκρός ο 41χρονος πιλότος – Η γυναίκα του και τα παιδιά του παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet με το οποίο ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί

Συγκλονίζει η τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα στην Καλαμάτα, καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο άτυχος πιλότος του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους που κατέπεσε, για άγνωστους ακόμα λόγους.

Ο 41χρονος επισμηναγός, κάτοικος της περιοχής, δεν κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος και συνετρίβη μαζί με αυτό, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μάλιστα, στον χώρο του αεροδρομίου ήταν η σύζυγός τουη με τα δύο παιδιά, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση.

 

Ο συναγερμός σήμανε στις Αρχές λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν μάλιστα λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.