Αράχωβα: Αυτό είναι το τελικό πόρισμα για τον Όλιβερ – Αποκλείει την κακοποίηση από άνθρωπο πρώην καθηγητής του ΑΠΘ

Αράχωβα: Αυτό είναι το τελικό πόρισμα για τον Όλιβερ – Αποκλείει την κακοποίηση από άνθρωπο πρώην καθηγητής του ΑΠΘ

Το άτυχο τετράποδο δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων

Στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του σκύλου Όλιβερ δεν οφείλεται σε ανθρώπινο παράγονταόπως είχε υποστηριχθεί αρχικά, καταλήγει το τελικό αναλυτικό πόρισμα του καθηγητή Παθολογικής Ανατομικής στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην πρύτανη του εν λόγω πανεπιστημίου, Νίκου Παπαΐωάννου (σ.σ. ήταν και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές), ο οποίος είχε ορισθεί ειδικός πραγματογνώμονας στο πλαίσιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ και των δικαστικών αρχών.

Το αναλυτικό συμπέρασμα του καθηγητή και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, το οποίο αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης του Βήματος, συμπίπτει με εκείνο κι άλλων κτηνιάτρων δημοσίων υπηρεσιών που εξέτασαν το ίδιο περιστατικό.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται να καταλήγει και η έρευνα από τις τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες και από το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής από την εξέταση μαρτύρων και την ανάλυση υλικού καμερών που καταδεικνύουν ότι το άτυχο τετράποδο δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκύλων και δεν υπήρχε οποιαδήποτε παρουσία και εμπλοκή ύποπτου ατόμου στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου ζώου.

Όσον αφορά τις αναφορές για «κρίσιμο μάρτυρα που έδωσε τα τελευταία 24ωρα» καταλυτική κατάθεση κι υπέδειξε τον «δράστη» της κακοποίησης του «Όλιβερ», σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για στενό συγγενή ατόμου από την Αράχωβα το οποίο υποστήριζε επίμονα τη θεωρία της κακοποίησης του χάσκι, από άνθρωπο.

Ο εν λόγω συγγενής του φέρεται να ανέφερε προ λίγων 24ωρων στους αστυνομικούς ότι δέχθηκε SMS από άγνωστο αριθμό που υποδείκνυε ως υποτιθέμενο δράστη καταστηματάρχη της περιοχής για τον οποίο είχαν διατυπωθεί κι άλλες φορές σχετικοί ισχυρισμοί που δεν είχαν επιβεβαιωθεί από την ΕΛ.ΑΣ.