Ασπρόπυργος: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 20χρονος Ρομά που εμπλέκεται στη φονική καταδίωξη όπου σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ασπρόπυργος: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε ο 20χρονος Ρομά που εμπλέκεται στη φονική καταδίωξη όπου σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων δύο μελών της συμμορίας που έκλεβαν οχήματα

Στον ανακριτή οδηγήθηκε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί ο 20χρονος Ρομά, που εμπλέκεται στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο. Ο 20χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο, Παρασκευή.

Πρόκειται για τον οδηγό του κλεμμένου αυτοκινήτου, που συμμετείχε στη μοιραία καταδίωξη, κατά την οποία βρήκε τον θάνατο ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και ακόμη ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που μαζί με συνεργούς του διέπραξε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής, όπου για να διαφύγει της σύλληψης ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να προσκρούσουν σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού.

Χθες πήρε προθεσμία ο 17χρονος ξάδερφος του, ο οποίος συμμετείχε στην ίδια καταδίωξη. Θα απολογηθεί και εκείνος το πρωί της Παρασκευής.

Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων δύο μελών της ίδιας σπείρας που έκλεβαν οχήματα.