Θάνατος 8χρονου στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού»: Το ιατρικό ανακοινωθέν

Θάνατος 8χρονου στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού»: Το ιατρικό ανακοινωθέν

Το άτυχο παιδί υπέστη ανακοπή, του έγινε ανάνηψη και εισήχθη στη ΜΕΘ, ωστόσο δεν τα κατάφερε

Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για τον θάνατο το πρωί της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου του 8 ετών αγοριού, που φέρεται να αποδίδεται σε στρεπτόκοκκο.

Ειδικότερα, στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται:

«Αγόρι, 8 ετών, ελληνικής καταγωγής, προσήλθε στην εφημερία στις 18.12.2023, ξημερώματα 19.12.2023, 04:00, στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου, με ΙΧ, συνοδευόμενο από τους γονείς του, από την περιοχή των Δυτικών Προαστίων.

Παρουσίαζε αναπνευστική ανεπάρκεια και κυκλοφορική καταπληξία, σε έδαφος σηπτικού shock με αναφερόμενη εμπύρετη λοίμωξη ανώτερου αναπνευστικού από τετραημέρου.

Έγινε ανάνηψη με υγρά και χορήγηση τριπλού αντιβιοτικού σχήματος στα Εξωτερικά Ιατρεία και εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διασωληνώθηκε και υποστηρίχθηκε το κυκλοφορικό σύστημα με 3 ινότροπα. Χορηγήθηκε γ-σφαιρίνη. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή στη ΜΕΘ και παρά την εντατική υποστήριξη όλων των συστημάτων, εμφάνισε καρδιακή ανακοπή και κατέληξε στις 09:44. Αναμένονται οι καλλιέργειες βιολογικών υγρών για ανάδειξη πιθανού μικροβιακού παράγοντα.

Θα διενεργηθεί νεκροψία, νεκροτομή».