Θανάσιμη καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 17χρονος

Θανάσιμη καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 17χρονος

Η Αστυνομία αναζητά ακόμα δύο άτομα εκ των οποίων έχει ταυτοποιήσει τον ένα

Προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής πήρε ο 17χρονος Ρομά, που συνελήφθη χθες για τη μοιραία καταδίωξη που στον Ασπρόπυργο, που οδήγησε στον θάνατο ενός αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη αστυνομικού.

Από την Αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων δύο μελών της ίδιας σπείρας, που έκλεβαν κατά συρροή αυτοκίνητά από τις περιοχές του Περάματος και της Νέας Ιωνίας. Όπως δήλωσε η σύζυγος του κατηγορούμενου: «Ζητάμε χίλια συγνώμη από τις οικογένειες. Αλήθεια, ειλικρινά. Απλώς ο άντρας μου φοβήθηκε. Και το παιδί το άλλο, δεν τον σκότωσε αυτός, απλώς τρακάρησε και μετά που πήγε να παραδοθεί, άκουσε ένα μπαμ και αυτό ήταν, είπε το παιδί». Η μητέρα του κατηγορούμενου ανέφερε: «Πήρε δύο αμάξια, πόσα πήρε, ήταν μαζί με τον άλλον. Το παιδί δεν σταμάτησε, γιατί φοβήθηκε, γιατί πολλοί αστυνομικοί σκότωσαν από εμάς τρία άτομα».

Ο 17χρονος που κατηγορείται για αντίσταση και απείθεια, συμμετοχή σε συμμορία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος και βαριά σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί ταυτοτήτων, φέρεται να είπε μεταξύ άλλων, ενώπιον των δικαστικών Αρχών: «Μαζί με τον ξάδελφο μου πήγαμε και κλέψαμε ένα αμάξι και συναντηθήκαμε με τους άλλους λίγο πιο μετά. Στην αρχή μπήκαμε όλοι στο ίδιο αυτοκίνητο. Μετά κλέψαμε άλλο ένα. Μετά κλέψαμε ακόμα δύο. Στο Δαφνί μας πήρανε χαμπάρι οι αστυνομικοί, ήθελαν να μας σταματήσουν. Εμείς δεν σταματήσαμε. Εγώ μετά έφυγα, πήγα στο Πέραμα και άφησα το αμάξι».