Ασπρόπυργος: Εμπλοκή σε φονική καταδίωξη και το 2021 είχε ο 17χρονος που συνελήφθη 

Ασπρόπυργος: Εμπλοκή σε φονική καταδίωξη και το 2021 είχε ο 17χρονος που συνελήφθη 

Τότε είχε σκοτωθεί ένας 20χρονος από σφαίρες αστυνομικών στο Πέραμα

Τελικά δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε φονική καταδίωξη ο 17χρονος, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα για το θανατηφόρο περιστατικό στον Ασπρόπυργο στο τροχαίο με θύμα τον 29 ετών αστυνομικό από την Πάτρα.

Εντοπίστηκε μέσα σε εγκαταλελειμμένα κτίσματα στο Πέραμα, σχεδόν μια ημέρα μετά την φονική καταδίωξη. Ο νεαρός Ρομά αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά τελικά δεν κατάφερε να ξεφύγει. Ο ίδιος δηλώνει μάλιστα ότι είναι ξάδελφος του 20χρονου, που συνελήφθη λίγες ώρες μετά την τραγική κατάληξη της μοιραίας καταδίωξης.

Ήταν πρωταγωνιστής στη φονική καταδίωξη τον Οκτώβρη του 2021 στο Πέραμα με θύμα έναν 20χρονο νεκρό από σφαίρες αστυνομικών, τότε μόλις 15 ετών πρωταγωνιστής, και τώρα δύο χρόνια μετά, μετέδωσε το Mega.

Μαζί με άλλα δύο άτομα που αναζητούνται έκλεψαν σε μία μόλις νύχτα τέσσερα αυτοκίνητα.

«Στο καλό το αυτοκίνητο, δε μας ενδιαφέρει, παλιό αυτοκίνητο ήταν. Να μη σκοτωνόταν το παλικάρι», είπε η ιδιοκτήτρια του κλεμμένου αυτοκινήτου.

«Μόλις το άκουγα, έκλαιγα. Τι να σας πω; Παλικαράκι, 30 χρονών, να σκοτωθεί; Ας μη το κυνηγούσαν το αυτοκίνητο. Τι μας ενδιέφερε; Στεναχωρηθήκαμε πάρα πολύ», συμπλήρωσε ο σύζυγός της.

Βαρύ πένθος για τον 29χρονο αστυνομικό

Μιλώντας στο Mega οι συγγενείς του 29χρονου αστυνομικού, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο άγγελός τους έφυγε πάνω στο καθήκον, ενώ προσπαθούσε να σταματήσει τη συμμορία των κλεφτών.

«Ήταν το καλύτερο παιδί. Εγώ έχασα το παιδί μου τώρα δε με ενδιαφέρει τίποτα. Να μου τους φέρουν εδώ για να μην βρεθεί άλλος γονιός στη θέση τη δικιά μου τώρα», είπε ο πατέρας του 29χρονου.

«Τ’ όνειρό του ήταν να βοηθάει γενικά. Επέλεξε αυτό, ήταν μαχητικό παιδί, είχε υπηρετήσει και στις Ειδικές Δυνάμεις στο στρατό. Ήθελε με κάποιον τρόπο να βοηθάει την κοινωνία κι ένας τρόπος ήταν κι η αστυνομία», είπε ο αδερφός του θύματος.

Τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν μετά τη μοιραία σύγκρουση μέσα από ηχητικά ντοκουμέντα σοκάρουν.

Διασωληνωμένος ο δεύτερος αστυνομικός

Την ίδια ώρα με πολλαπλά τραύματα σε λεκάνη, άκρα και πλευρά παραμένει διασωληνωμένος ο 33χρονος αστυνομικός που ήταν συνεπιβάτης της μηχανής, η οποία διαλύθηκε μετά την σφοδρή σύγκρουση με το περιπολικό που επίσης συμμετείχε στην καταδίωξη.

«Είναι σε καταστολή τον έχουν διασωληνωμένο. Είναι λίγο στα πλευρά, στην λεκάνη εκεί που είναι η ουρίτσα και στο πόδι που έχει κάταγμα κάτω στην περόνη. Οι ορθοπεδικοί τώρα περιμένουν σιγά σιγά να ξυπνήσει», είπε ο πατέρας του τραυματισμένου αστυνομικού.

Αύριο στις 14.00 το μεσημέρι στην Πάτρα, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 29χρονο αστυνομικό που έχασε την ζωή του την ώρα του καθήκοντος.